شراب سرا


شراب گندم

دوستان بسیاری در مورد تهیه ساکی (شراب برنج) سوالاتی کرده اند و پاسخ من این بوده که فعلا امکان تهیه این شراب در ایران نیست زیرا نیاز به نوعی برنج مخصوص و مخمر ویژه دارد.

در عوض از سایر غلات و با رعایت شرایط معینی میتوان شراب خانگی ساخت از جمله شراب گندم که یکی از تولیدات محلی کوهپایه های اسکاتلند است. شرابی فانتزی و تهیه آن در تمام طول سال ممکن است زیرا نیازی به میوه تازه ندارد ولی به حداقل یکسال و ترجیحا دو سال خواباندن (آمیزه) احتیاج دارد .

توجه دوستان را پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب به ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها ، پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.

دستورالعمل شراب گندم برای پنج لیتر تهیه شده است. رنگ این شراب طلایی خواهد شد. برای خوش طعمی این شراب تخمیر آن را در ظرف شیشه ای یا خمره نو توصیه میکنم.

شراب گندم نمونه 1:

مواد لازم:

500 گرم گندم

1.5 کیلو گرم سیب زمینی

یک کیلو کشمش سبز

یک کیلو شکر قهوه ای سفید نشده

15 گرم مخمر

5 لیتر آب

ظرف شیشه ای یا خمره گلی با حجمی حدود 10 لیتر

طرز تهیه:

سیب زمینی را در زیر آب روان کاملا برس زده و بشوئید تا آثاری از گل و خاک بر آن نباشد. گندم را تمیز کرده و کاملا بشوئید.

سیب زمینی را با پوست و کمک تخته آشپزخانه و کارد به قطعات خیلی ریز در آورید طوریکه قطعات ریز شده از نیم در نیم سانتیمتر تجاوز نکند. توجه داشته باشید نیازی به چرخ یا رنده کردن سیب زمینی نیست و از طرفی هر سیب زمینی را که ریز میکنید سریعا در آب تمیز بریزید تا رنگ آن تغییر نکند.

سیب زمینی ریز شده ، گندم و شکر را ظرفی بزرگی (مثلا لگن ، قابلمه خیلی بزرگ یا سطل) ریخته و آب را در ظرف بزرگی جوش آورده و روی این مواد ریخته و کاملا همبزنید تا شکر حل شده و سایر مواد مخلوط شود. بگذارید خنک شود.

مخمر را با کمی شکر فعال کرده و در ته ظرف تخمیر بریزید.

کشمش را اضافه کنید.

مخلوط اولیه تهیه شده را درون ظرف تخمیر ریخته و همبزنید تا مخمر و کشمش با سایر مواد کاملا درهم شوند.

درب ظرف را با پارچه ای تمیز پوشانده درب ظرف تخمیر را روی آن گذاشته ولی محکم نکنید.

از روز سوم تا 12 روز بعد هر روز دو بار آنرا با کمک همزن بزرگی هم بزنید تا مواد کاملا زیر و رو شوند و هر بار پارچه و درب را روی دهانه بگذارید. (توجه داشته باشید نیازی به محکم کردن دهانه ظرف تخمیر نیست)

روز پانزدهم شروع تخمیر با کمک کیسه صافی شراب خام را صاف کرده و مواد اضافی را جدا کنید.

بشکه تخمیر را شسته و یا در ظرف تمیز دیگری شراب خام را منتقل نموده و باز هم دهانه آنرا با پارچه تمیز پوشانده و درب بشکه را بصورت آزاد روی دهانه بشکه قرار دهید. از این ببعد نیازی به همزدن نیست.

از روز دوم تا زمانی که کف روی شراب تولید میشود هر روز با کمک کفگیر تمیز آنرا برداشته و دور بریزید تا شراب توان تنفس و جذب اکسیژن داشته باشد.

زمانیکه کف کردن خاتمه پذیرفت ، پارچه را از دهانه بشکه برداشته و درب بشکه را محکم کنید.

قفل هوا را نصب کنید و بگذارید در محلی تاریک و خنک تا دو ماه مرحله دوم تخمیر را کامل کند.

شراب را سیفون کرده و به ظرفی شیشه ای یا گلی منتقل کرده و بگذارید حداقل یکسال تا دو سال در مکانی سرد و خنک بماند تا کاملا ته نشین شده و آمیزه کامل شود.

شراب گندم نمونه 2:

این شراب به زمان کمتری برای آمیزه نیاز داشته و پس از یکسال آماده مصرف است. رنگ آن بستگی به استفاده از نوع کشمش و شکر مصرفی دارد. تولید نهائی این شراب 5 لیتر میباشد.

مواد لازم:

نیم کیلو گندم بدون مواد خارجی و شسته شده

نیم کیلو سیب زمینی کاملا شسته و برس زده شده

750 گرم کشمش (رنگ آن مهم نیست)

2 کیلو گرم شکر قهوه ای روشن

5 لیتر آب

سه عدد پرتقال یا لیموی خارگی (یا 30 گرم خلال پوست خشک شده هر نوع از مرکبات)

15 گرم مخمر

طرز تهیه:

کشمش را با کمک کارد تیز و تخته ریز ریز کنید.

پوست پرتقال یا لیمو را کنده و آنرا خلال نازک کنید. (اگر از خلال خشک شده استفاده میکنید این مرحله را ندیده بگیرید)

سیب زمینی را با پوست و کمک تخته آشپزخانه و کارد به قطعات خیلی ریز در آورید طوریکه قطعات ریز شده از نیم در نیم سانتیمتر تجاوز نکند. به چرخ یا رنده کردن سیب زمینی نیست.

همه مواد غیر از مخمر را در ظرف تخمیر بریزید.

آب را جوش آورده و روی مواد بشکه تخمیر ریخته و همبزنید تا شکر کاملا حل شود.

بگذارید خنک شده و سپس مخمر را به ظرف تخمیر اضافه نموده و کاملا زیر و رو کنید تا مخمر با مواد داخل بشکه مخلوط شود.

درب ظرف را با پارچه ای تمیز پوشانده درب ظرف تخمیر را روی آن گذاشته ولی محکم نکنید.

از روز سوم تا یک ماه بعد هر روز دو بار آنرا با کمک همزن بزرگی هم زده تا مواد کاملا زیر و رو شوند و هر بار پارچه و درب را روی دهانه بگذارید. (توجه داشته باشید نیازی به محکم کردن دهانه ظرف تخمیر نیست)

یک ماه پس از شروع تخمیر با کمک کیسه صافی شراب خام را صاف کرده و مواد اضافی را جدا کنید.

بشکه تخمیر را شسته و یا در ظرف تمیز دیگری شراب خام را منتقل نموده و باز هم دهانه آنرا با پارچه تمیز پوشانده و درب بشکه را بصورت آزاد روی دهانه بشکه قرار دهید. از این ببعد نیازی به همزدن نیست.

تا زمانی که کف روی شراب تولید میشود هر روز با کمک کفگیر تمیز آنرا برداشته و دور بریزید تا شراب توان تنفس و جذب اکسیژن داشته باشد.

زمانیکه کف کردن خاتمه پذیرفت ، پارچه را از دهانه بشکه برداشته و درب بشکه را محکم کنید.

قفل هوا را نصب کنید و بگذارید در محلی تاریک و خنک تا دو ماه مرحله دوم تخمیر را کامل کند.

شراب را سیفون کرده و به ظرفی شیشه ای یا گلی منتقل کرده و بگذارید تا 9 ماه در مکانی سرد و خنک بماند تا کاملا ته نشین شده و آمیزه کامل شود.

برچسب‌ها:

12 Responses to “شراب گندم”

  1. # Anonymous ناشناس

    با سلام خدمت عزیز بزرگوارم ساقی
    ساقی جان از مطالبت واقعا استفاده کردم اما متاسفانه نتوانستم به جدول انتهورا دسترسی پیدا کنم
    خواهش میکنم آن را برام ایمیل کن
    دوستدار شما حمید
    it.mokhtar@gmail.com  

  2. # Anonymous پیام

    سلام
    من امسال شراب انگور انداختم و حدود 20 روز دیگه باید تفاله گیری کنم میخواستم بپرسم تفاله شراب رو میتونم ازش عرق بگیرم و اگر بگیرم وودکای چند درصد میشه(حدودا")
    ممنون  

  3. # Anonymous ناشناس

    salam, manoon az matalebe jaleb va mofid, man donbale 1 moaleme khosoosi baraye amoozeshe dorost kardane anva'e nooshidaniye alkoldar hastam too tehran,mamnoonmisham agar betoonid dar in mored be man komaki bokonid
    llleila_n@yahoo.com  

  4. # Blogger farshad

    باسلا و خسته نباشی خدمت شما
    من یک سوالی داشتم میخواستم بدونم مگه توی اون جدول نگفتید متانول توی 64 درجه تبخیر میشه؟ خوب تا ما بخواهیم به اتا نول که 78 درجه هست برسیم متانول تولید میشه که؟نمیشه اقا بعد یه ایمیل به ما میدی با هم در تماس باشیم یه چند تا سوال دارم  

  5. # Anonymous ناشناس

    salam
    man kare mohemmi ba shoma daram,age emkan dare ba emaile man tamas begirid
    mhdoosty@gmail.com  

  6. # Anonymous ناشناس

    منظور از مخمر چیست (نوع مخمر) از کجا میتوان تهیه کرد
    با تشکر  

  7. # Anonymous ناشناس

    س یک سوال دارم من یک ماهی هست شراب سیب انداخته ام بیشتر برای یادگیری،تازه متوجه شدم باید اب هم میریختم،خواستم ببینم الان دیره؟و اگه میشه اضافه کرد برای 7 کیلو سیب چقد اب بریزم؟؟؟؟  

  8. # Anonymous ناشناس

    koskesh sharabe angoor nazashti madar ghabe mikhay hamaro be koshtan bedi?  

  9. # Anonymous ناشناس

    koskesh in kos shera chie migi toolesag hamaro tarjome kardi be farsi to saghi kose nanati sharabe angooret koo pas?  

  10. # Anonymous ناشناس

    doostane aziz in koskesh ziad harf mizane aslan baraye tahiye sharab niazi be mokhamer va aab nist khode mive khod be khod takhmir mishavad faghat shekar ya asal ezafe konid baghiash kos shere taze sharabe angooret koo pas jendeza?
     

  11. # Blogger Omid Fazeli

    سلام و خسته نباشی
    برای شراب گندم به جای شکر قهوه ای از چی می تونیم استفاده کنم؟
    از مجموعه ی بی نظیرتم ممنون  

  12. # Anonymous ناشناس

    be salamatiye to ke salare mardae . age ye roz omri vafa kone didamet roye maheto mibosam chon alan mastam daram hal mikonam baesesh toe .offam nazarid rofagha ke behem fosh bedid kafe paye saghiyo mibosam asheghetam midoni chand bakhshe saghi man asheghe on 4har bakhshesham. see you later saghi. be kasi tohin nakon azade bash age khodaro mishnasi.khoda en meyro afarid ke foshatono sabt kone. fadat besham saghi age filteret kardan ma ba 1ki az nemone karat masazim  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است