مقدمه: آلبالو میوه ایست با اصلیت ایرانی و از ایران به روم باستان و از آنجا به یونان و سپس به سراسر جهان پخش و گسترش یافته است. این گیاه در نواحی دریای خزر بصورت وحشی یافت میشده و نوع شیرین این میوه گیلاس است که نه در ایران بلکه در حدود 2300 سال پیش از پرورش و بهبودی آلبالوی وحشی در یونان بدست آمد. پرورش این گیاه نیاز زیادی به مواد ازتی دارد و بهمین جهت آلبالو نیز دارای مقداری ازت میباشد. این گیاه به تنهایی قادر به بارور کردن خود میباشد و تفاوت زیادی با گیلاس دارد که گیاهی دوپایه است. با اینحال زنبور عسل و سایر حشرات کمک موثری به گرده افشانی بر روی شکوفه این گیاه میکند. این گیاه توانائی زیادی برای فریز شدن (یخ شدن) دارد و بهمین جهت میتوان آنرا تا مدت زیادی فریز نمود بدون آنکه بخود میوه خسارتی وارد شود. زمانی که سر جان ملکم به دربار شاه عباس صفوی بار یافت در هنگام نهار شاهانه و در مقابل خود انواع برنج با رنگهای مختلف را دید که یکی از آنها پلوی معطر و قرمز رنگی بود که در آب آلبالوی شیرین شده پخته و آبکش شده بود.
ایران بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده این میوه در جهان و مربای آنرا بدنیا معرفی نموده و تولیدات دیگری نظیر آلبالو خشکه ، آلبالو پلو ، شربت آلبالو و آلبالو شور .... نمودار ذوق لطیف و خلاقه ایرانی در مصرف این میوه است. بگذارید شراب آلبالو را هم به این محصولات اضافه کنیم.
سال پیش و پس از چند دوره شکست برای اولین بار موفق شدم از آلبالو شراب طبیعی تهیه کنم. با آنکه برای من موفقیت بزرگی بود ولی منتظر ماندم تا پس از آمیزه کامل طعم و مزه و رنگ و کیفیت آن برایم مشخص شود و سپس آنرا به دوستان معرفی کنم. متاسفانه در محلی که من زندگی میکنم آلبالوی لطیف ایرانی نیست ولی آب آلبالوی ایرانی فراوان هست. از آنهم شراب گرفتم و آنچه بر روی پاکت آن نوشته بود کاملا صحیح از آب درآمد و با آنکه هنوز سه ماه بیشتر از آمیزه آن نگذشته شراب بسیار مناسب و با کیفیتی عالی نیز از آن تهیه شد که شاید بخاطر آب و خاک این سرزمین باشکوه و بارور است.
از آنجا که تهیه و نوشیدن شربت آلبالوی الکل دار هدف نیست لذا به دوستان عزیز توصیه میکنم تهیه این شراب نیاز به آبسنجی مقدماتی دارد و داشتن این ابزار و تشخیص میزان قند مصرفی در نتیجه کار نقش بسیار مهم و موثری دارد. علت آنست که این میوه دارای اسید (ترشی) زیادی است که باید از دو روش بر این مشکل فایق آمد. راه اول تشخیص میزان اسید و استفاده از مواد شیمیایی برای از بردن آنست که خود مشکلات دیگری از جمله خارج کردن نمکهای تولیدی و تحمل نمودن طعم بازی محصول و راه دوم ....
تهیه شراب آلبالوی طبیعی از میوه:
پیش از شروع مراحل مختلف تهیه شراب آلبالو از روش کلی تهیه شراب ، ضدعفونی کردن ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب ، شیشه کردن شراب ، همزن ، سیفون کردن ، آمیزه کردن شراب ، انواع مخمر موجود در بازار ، شکر یا عسل ، فعال کردن مخمر ، بشکه تخمیر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.
تمیز بودن دست و ابزار مصرفی را دست کم نگیرید که با ترشی و حالت اسیدی شدید بهمراه شیرینی که دعوت کننده قارچ و باکتری های نا متجانس است مواجه هستید. این دستور العمل برای تهیه 5 لیتر شراب تهیه شده است. توجه داشته باشید استفاده از شیشه و یا خمره لعابدار برای مراحل تخمیر شرابهای با رنگهای تیره از بشکه پلاستیک خیلی بهتر است زیرا رنگ تولیدی در بشکه تخمیر پلاستیکی باقی میماند.
مواد لازم:
آلبالو چهار کیلو
شکر 1.5 کیلو (تقریبا)
مخمر 5 گرم
دارچین خشک 10 گرم
آب جوشیده و خنک شده حدود سه لیتر
ابزار لازم:
قفل هوا
صافی توری تمیز و ظرفی برای زیر آن
دیگ استیل 10 لیتری
بشکه 5 لیتری
کیسه صافی
منبع حرارت
دستکش یکبار مصرف
کفگیر همزن
طرز تهیه:
آلبالو را تمیز کرده و شسته و بگذارید آب آن خشک و برچیده شود.
با کمک دستکش آلبالو را هسته کرده و گوشت آنرا مستقیما در دیگ استیل بریزید و هسته های آنرا داخل صافی بریزید.
صافی را روی دهانه دیگ گذاشته و با ریختن آب جوشیده ولی خنک هسته ها را با مالش دست بشوئید.
دیگ را روی شعله گذاشته ، دارچین را اضافه ، حرارت دهید و مرتبا همبزنید.
بگذارید تا حدود 25 دقیقه بطور ملایم بجوشد و کف روی دیگ را بگیرید و دور بریزید.
یک کیلو از شکر را اضافه و در آلبالو حل کنید و کف زیادی را بگیرید.
از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود.
از کیسه صافی عبور دهید.
آب آلبالوی حاصل را درون بشکه تخمیر بریزید.
مقدار شیرینی آب میوه را آبسنجی کنید. دقت کنید میزان آبسنجی باید بین 1.070 تا 1.075 باشد. در صورت کم یا زیاد بودن این مقدار به حسابگر تولید شراب مراجعه کنید و با رعایت درجه حرارت محیط کار (یا نگهداری شراب تخمیری) روی نادیده گرفتن را کلیک کنید. توجه داشته باشید این شراب بیش از 10% تا 11% الکل نخواهد داد بنابراین از استفاده از شکر زیادی خودداری کنید و در صورت کم بودن درجه آبسنجی به آب میوه درون بشکه شکر اضافه کنید همبزنید تا کاملا مخلوط و حل شود.
مخمر را با کمی آب و شکر مخلوط کرده و بگذارید فعال شود.
مخمر را به محتویات بشکه اضافه کنید و همبزنید.
قفل هوا را نصب نموده و در محلی با درجه حرارت بین 24 تا 27 درجه حرارت و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید. نیازی به همزدن مایه شراب نیست.
بعد از 25 روز ، شراب مرحله اولیه تخمیر را پشت سر میگذارد.
سیفون کرده و دوباره به بشکه تمیز منتقل کنید.
بگذارید تا چهار هفته در محلی خنک و تاریک بماند و سپس شیشه کنید.
شراب آلبالو نیاز به یکسال آمیزه دارد.
تهیه شراب از آب آلبالوی پاکتی:
مواد لازم:
آب آلبالو 3 لیتر (آب آلبالو باید بدون مواد نگهدارنده بوده و حتما کنستانتره و همژنیزه یا پاستوریزه باشد)
آب 2 لیتر
مخمر 5 گرم
شکر 750 گرم (تقریبا)
دارچین درسته 10 گرم
هل سیاه 2 گرم
میخک درسته 3 عدد
طرز تهیه:
ادویه را در هاونی آسیا کنید و درون دیگ حاوی آبجوش ریخته و بگذارید حدود 10 دقیقه بطور ملایم بجوشد.
دیگ را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.
آب آلبالو و آب جوشیده و خنک شده را از پارچه صافی تمیزی عبور دهید تا ادویه و رسوبات ته آب آلبالو از پارچه عبور نکند و مستقیما به بشکه تخمیر منتقل کنید.
آب آلبالو را آبسنجی کنید باید عددی حدودا بین 1.020 تا 1.040 را نشان دهد.
حدود 500 گرم شکر اضافه کنید و همبزنید تا حل شود. مجددا آبسنجی کنید تا بمیزان 1.070 تا 1.075 برسید. در صورت لزوم شکر اضافه کنید ولی اگر شیرین بود قدری آب اضافه کنید تا به آبسنجی فوق برسید.
مخمر را با کمی شکر و آب در لیوانی فعال نموده و به بشکه اضافه کنید و همبزنید.
قفل هوا را نصب نموده و در محلی با درجه حرارت بین 24 تا 27 درجه حرارت و به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید. نیازی به همزدن مایه شراب نیست.
تا 25 روز بگذارید شراب مرحله اولیه تخمیر را پشت سر بگذارد.
سیفون کرده و دوباره به بشکه تمیز منتقل کنید.
بگذارید تا چهار هفته در محلی خنک و تاریک بماند و سپس شیشه کنید.
شراب آلبالو نیاز به یکسال آمیزه دارد.
توجه: با آنکه بار ها توجه دوستان را این موضوع جلب نموده ام که این وبلاگ تجاری نیست و از نوشتن یا اظهار آدرس و نام فروشگاه و شخص فروشنده یا محصول تجاری برده نمیشود ولی باز عده کمی توجهی به این مهم نداشته و در ستون نظرات و یا بصورت ایمایل این نکته را نادیده میگیرند و تقاضای آدرس یا نام تجاری یا ... دارند.
برچسبها: شراب, شراب فانتزی
salam man ali hastam aya sharabi hst ke darsade alkolash bish az 40 darsad bashad aya rahe asan tari hast
دمتون گرم و کارتون درسته...
من یه زنم و همونطور که میدونی تا حدودی دستم تو این جامعه بستس اما توضیحاتت کامل و بی نقص اقا/خانم ساقی.
من حالا خودم شراب درست میکنم برای خودم و دوستام.
کاملیا
مادر جنده من 10 ساله دارم شراب آلبالو میندازم هیچکدوم از این کس شعرها رو نشنیدم.مادرتو گاییدم.
با تشکر
ناشناس جاکش
فکر کنم تو 10 ساله داری می رینی و بعد اون رو می خوری نه اینکه شراب میندازی
آخه کس ننه هزار کیرت ادب رو رعایت کن که کسی نیاد کونت بذاره
با تشکر
بی نظیر هست مطالب شما
از وقتی با شما اشنا شدم اتاقم شده کارخونه شراب سازی
من رو از خرید مشروبات الکلی که بصورت غیر استاندارد در بیرون تهیه می شه راحت کردین
تا الان به روش شما البته از اب انگور پاکتی شراب سیب و انگور و انار و البالو گذاشتم که بی نظیر شده
هیچ کدوم از دوستام باورش نمی شه که با این کیفیت بشه شراب درست کرد
با سلام ساقي عزيز از اينكه وقتتو ميزاري براي اگاهي ديگران صميمانه تشكر مي كنم.من شراب البالو انداختم كاملا با متد شما ولي با دو تفاوت يكي از اب سنج استفاده نكردم دومي اينكه شما فرموده بوديد 25 دقيقه روي شعله بايد بمونه ولي من 45 دقيقه جوشوندم.نتيجه اينكه با هزار بدبختي الكل سنج پيدا كردم و الكل شراب من منفي رو نشون مي ده يعني وقتي الكل متر رو توي اب مي زارم صفر رو نشون مي ده ولي داخل شراب از صفر هم پايين تر رو نشون مي ده اين يعني چي؟احساس مي كنم يكمي غليظ شده به خاطر زياد جوشيدن.در ضمن نيم ليترشو خوردم كيرايي خيلي عالي داشت بدونه هيچ سر دردي اكر الكل نداره پس گيراييش به خاطر چيه اگه هم داره چرا الكل متر نشون نميده؟با تشكر از زحماتتان
اقا میزان ابی که توی تهیه ی تمامی شراب هات نوشتی تقریبا دو برابر اون چیزی هست که لازمه و این بیشتر باعث میشه تعم شراب اون مزه ای که باید بده رو نده به نظرمن ارزش نداره به خاطر یکی دو لیتر بیشتر ادم کل کارو خراب کنه و یه چیز ابکی درست کنه
با سلام.جناب واسه تهیه مثلا 20 لیتر شراب البالو چیزایی که گفتیدو مثل:دارچین/اب/مخمر/و شکر رو باید 4 برابر کنیم دیگه؟
salam khaste nabashin...mishe mano rahnamaei konid?mikhastam bedoonam mishe hamoonjori ke sharab angoor dorost mikonan sharabe albaloo ham dorost kard??? mamnon
در جواب امیر :
سلام
احتمالا تو الکل سنج داری که واسه شرا جواب نمیده . چون از روی غلظت میسنجه و ذرات ریز داخل شراب باعث میشه غلظتو درست تشخیص نده . باید از اب سنج استفاده کنی که از روی قند (غیر مستقیم) الکلو بهت میده . (جدول انتهورا)
مخلصیم
سلام من مشروب درست کردم اما زمانی که دیگ روی گاز بود خیلی هم نزدم آیا در کیفیت شراب تاثیری دارد؟
آقا انتهورا نیست از بالا من جواب میدم
علی جان شراب 40 درصدی وجود ندارد و قابل ساخت نیست قوی ترین مخمر بهترین شرایط 17 تا 20 درصد مثل شامپاین یندازی چون خود الکل سلولای تخمیر کنندرو میکشه
من آلبالو هارو بدون اینکه بشورم با هسته و دُم داخل دبه له کردم و مقداری نبات و چند تا چوب دارچین به اون اضافه کردم. 3مرتبه به فاصله ی 3 روز یه بار هم زدم یعنی کلا سه بار رفتم درش رو باز کردم.
بعد 40 روز بوی شراب اتاقمو ور داشته بود الان 1 ساله شده و فوق العادس هم از نظر طعم هم از نظر الکل.
سلام دوست عزیز
منم خیلی سال هست شراب میتدازم.
سوالم اینه که آیا میشه از قند طبیعی یا مثلا" از اب انگور طبیهی به جای قند تو شراب البالو استفاده کنم؟ طعمشو عوض نمیکنه؟البته اب انگوره عسگری که الان موجوده وعطره زیادی نداره نسبت به انگورای دیگه؟ یا البالو و گیلاس به تنهایی بدون اضافه کردن اب؟
سلام. ممنون از اینکه تجربیاتتان را همرسانی میکنید. جسارتاً عرض کنم سر جان ملکم معاصر با شاه عباس نبوده است.
سلام
با تشکر از اشتراک گذاری تجربیاتتون من 2 ساله که شراب آلبالو میندازم و به شهادت دوستان که به مهمانی های من دعوت میشن این شراب گیراییه و کیفیت بالایی داره ولی برام جالبه که هیچ کدوم از مطالبی رو که شما هنوان کردید رو من انجام نمیدم و با روش بسیار ساده تری اینکار رو انجام میدم. ولی به هر حال برام جالب بود.
در ضمن میشه دلیل استفاده از دارچین رو بگید؟ جالبه برام!
سلام.
استفاده از الکل سنج در مایعی بغیر از آب و الکل جواب درست نشان نمبده.
چون الکل فقط برای آب و الکل ساخته شده، ولی مایع شراب چون چگالی متفاوت با آب داره نمیشه از الکل سنج استفاده کرد
سلام ميشه بگيد مخمر چیه وکجا گیر مياد و آب شراب رو ترش نمیکنه چون من وقتی شراب انگور میگیرم اگه آب بخوره بهش ترش میشه
وای اون نظری که یکی داده و فحش داده رو خوندم و بعدش جواب ادمین رو پاره شدم از خنده
تو روحتون
با تشکر
کیرم تو دستورالعملت نادان کسکش
ننتو گاییدم ریدی با اون آموزشات . بابا درست حسابی و کامل آموزش بده.
سلام، اولا از اینکه سعی میکنید چیزی که آموختیدیاد بدید ممنونم، من فعلا شرایط جوشاندن، دیگ و... ندارم آیا میشه از مایع غایظ شربت سنیچ داخل بطری آب معدنی یا چیزی مشابه شراب با مخمر و... درست کرد، ممنون میشم راهنمایی کنید، ضمنا یکبار اضافه شربت آلبالو که با سنیچ درست شده بود داخل بطری خالی آب معدنی بدون منظور حدوث 45 روز موند و شراب خوبی شد و فقط عصاره سنیچ آلبالو شکر و آب بود ولی دفعه های بعد امتحان کردم نشد، ممنونت میشم اگه میدونی راهنمایی کنی
سلام
من مطالبو خوندم دلیل استفاده از دارچین چیه ؟
میشه ی روش بزارین ک مخمر توش استفاده نشده باشه؟
من الان آلبالو رسیده تو باغم دارم فقط میخوام از روشش مطمئن بشم ک خراب نشه
سلام
میگم اگه قراره بجوشه پس چرا باید دستامون و ابزارها ضدعفونی بشه
سلام. لطفا در مورد استفاده از متابی سولفیت در شراب البالو بفرمایید. ممنون
روش ساده تر نداره
چون نباید چربی توش باشه چربی با جوشیدن پاک نمیشه خراب میکنه شرابو
سلام خسته نباشید
من آلبالو با آب شستم بعد انداختم تو دبه تقریبا دوهفته
که خشک نشده دو شاخه نباتم بعد 10روز انداختم داخل
دبه .تقریبا 3لیتره .میخواستم ببینم چرا خشک نمیشه لایه نمیده ؟؟؟!خود دبه هم تو حرارت گرما بوده این چند مدت
واسه اینه که تو طویله بزرگ شدی نشنیدی عزیزم
من به یه روش دیگه درست کردم الان 2ماه شده بوی الکل میده داخلش ولی خلط داره به نظرتون الان باز از صافی رد کنم یا بزارم خلط بمونه ؟؟ممنون
من به یه روش دیگه درست کردم الان 2ماه شده بوی الکل میده داخلش ولی خلط داره به نظرتون الان باز از صافی رد کنم یا بزارم خلط بمونه ؟؟ممنون
سلام
ممنون بابت اموزشتون
من برای باره اول شراب البالو انداختم دقیق نمیدومنم چه طعمی باید داشته باشه که مطلوب باشه
ولی من تمام مراحلو انجام دادم الکلشم بد نیست فقط طعمش یه مقدار به ترشی میزنه میخواستم بدونم طعم شراب البالو ترش هست یا شیرین ؟
واسه من خراب شده؟
ممنونم
با سلام و خسته تباشید
من 100 کیلو آب آلبالو رو تو 3 بشکه 60 کیلویی (با آب طبق فرمول حجم هر بشکه 55 لیتر) طبق روش انجام دادم.
دو تا بشکه قفل هوا چون گاز داره خارج میشه( تخمیر میشه) آب به سمت بیرون هست، ولی بشکه سوم آب در قفل هوا به سمت پایین هستش، فکر کنم تخمیر نمیشه!!
واسه همین روز بعد دوباره مخمر تو نصق لیوان فعال کردم ریختم تو بشکه. حالا کار درستی انجام دادم؟
م
😁😉😉😉😉
داداش یکی به من یاد بددمومیخیم ی 20لیتردروست کنیم شراب البالو بلدم نیستیم بعدم میخیم بریم خدمت بعد دوسال بیایم ببینیم چی شده داداشا راهنمای کنید باتشکر از همه دوستان
سلام . اقایون کسی هست که راه ساده تر وبلد باشع یعنی سنتی ؟
سلام تا اونجایی که من میدونم برای تهیه شراب اصلا نباید اب توش بریزی میوه باید خالص باشه البته من با البالو تا حالا نریختم .
سلام پسر خوب . انشاءالله که بتونی شراب خوبی درست کنی و در برگشت از خدمت در جشن ازش خودت و دوستانت نوش جان کنی
آلبالو را بعد از اینکه خریدی شروع کن به جدا کردن سالم از لهیده و ترکیده و خراب
در تهیه شراب صرفه جویی و .. را بذار کنار
اگر بتونی آلبالو را هسته گیری کنی و چرخش کنی که چه بهتر در غیر این صورت :
دم آنرا جدا و آلبالو را با هسته بریز داخل ظرفی زرگ یا لگن و با کف دست یا پ لهش کن
آلبالو ها را به ازای هر کیلو 750 گرم شکر بهش اضافه کن و بذار سه روز در دبه بمونه
هر روز دو بار با ملاقه هم بزن یا با دست مشت اش بزن مثل خمیر نان یا کوکو
بعد از سه روز تا میتونی هسته را بگیر . با آبمیوه گیری آبش را بگیر .
از صافی ردش کن . بریز داخل دبه و قفل هوا و ...منتظر تخمیر باش
اگر مخمر میخوای بهش اضافه کنی اول نیم تا یک لیتر آب آلبالو را روی شعله ملایم گرم کن و بعد بهش به تناسب هر لیتر آب آلبالو یک گرم مخمر بزن . بعد از ربع ساعت که مخمر فعال شد آنرا قاطی بقیه بریز
بعدش قفل هوا تا ده روز . بعد سیفون و صافی پارچه ای و در دبه تا چهل روز . بعد سیفون در بطری.
در آخر هم هر وقت از مرخصی اومدی گیلاسی بزن و یاد من کن
در همه مراحل کار را با نام و یاد خدا انجام بده
شراب عصاره و حاصل روح سازنده آن است. با عشق اینکار را بکن
بله من هم نه میشورم و نه آب درونش میریزم . آب ممنوع
ضمناً الان فصل شاه توت است . چند کیلو بخرید آبش بگیرید و صاف کرده و با شکر بریزید داخل دبه و منتظر رسیدنش باشید . البته با کمی دقت و مراقبت . بای
سلام قفل هوا همون درب دبه میشه؟
داداشی خیلی خیلی دمت گرم ی دنیا تشکر اینشالا تو زندگیت همیشه موفق باشی من نوکرتم فدای داری
داداش من گیج شدم الانم می خوام شراب البالو درست کنم دفعه اولمم هست که میخوام شراب البالو درست کنم توضیح میدی که چطور شراب البالو درست کنم؟
سلام ساقی میشه بگی چرا باید تو تهیه شراب البالو دارچین بریزیم؟
من پنجاه کیلوالبالو رو ریختم تو بشکه ویک کیلو شکرم ریختم
درشو بستم الان ده روزه
ایابعد چهل روز شراب میشه
سلام
من پنجاه کیلو البالو رو بایک کیلو شکر ریختم تو بشکه
ایابعد چهل روز شراب میشه؟
سلام دوستان.لطفا کسی می دونه در ازای یک کیلو آلبالو چقدر شکر بایستی بریزیم؟
تمام اين کارها میشه خیلی ساده تر انجام داد و ب نتیجه رسید.تهیه آبجو همینطور پیچیده وابزارهای مختلفی میخواست ولی بعد از چند بار درست کردن متوجه میشید خیلی اسان تر از اون چیزیه ک بار اول درست کردید.البته میزان ریسک وهوش شما درکسب مهارت تاثیر زیادی دارد.
مثلا من بجاى ماىشعیرتلخ، ازشش ميوه ک شیرینه استفاده کردم، باعث صرفه جویی درمقدارشکرموردنیاز میشه.
درصورت نیاز بطرز تهیه آبجو ممدو
مراجعه کنید،درخواست کنید.تلگرام
Hossein_A86@
چند روزه؟
500g دست کم 750g نهایتا،بسته ب میزان ترشی یا ذاعقه،شما داره
اولا سعی کن بشکه جای تاریک و گرم تقریبا 25 درجه باشد،
اینجور مواقع کمی بشکه تکون بده،هم بخوره،
کار شما اشتباه نبوده،همین چیزا مهارت شماروبیشترمیکنه
اولا سعی کن بشکه جای تاریک و گرم تقریبا 25 درجه باشد،
اینجور مواقع کمی بشکه تکون بده،هم بخوره،
کار شما اشتباه نبوده،همین چیزا مهارت شماروبیشترمیکنه
از 22/4/97تاالان
لطفا کمک کنید
۰:۰۶
من پنجاه کیلوالبالو رو ریختم تو بشکه ویک کیلو شکرم ریختم
درشو بستم الان ده روزه
ایابعد چهل روز شراب میشه
لطفا راهنمایی کنید
الان 16روزه
لطفا راهنماییم کنید
یکی کمک کنه خو
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
نسبت شکرتون به ازای هرکیلو خیلی زیاده.
سلام دوستان
مرسی ادمین جان. با اجازت من تجربه خودمو مینویسم و فکر میکنم بدرد کسانی که میخوان زودتر و راحت تر نتیجه بگیرن بخوره.
من همیشه از همین روش ساختم و راضی هستم.
1- البالو رو بشورید و کاملا ابشو خشک کنید
2- البالوها رو بریزید تو یه ظرف بطوریکه کمی سرظرف خالی باشه. ( نیازی به جدا کردن هسته ها نیست ). درظرف رو ببندید بطوریکه هواخور نداشته باشه. ( حتی نیازی به مخمر هم نیست)
3- ظرف رو در یک جای کم نور و ترجیحا تاریک با دمای معمولی نگه داری کنید. ( دمایی که متناسب برای زندگی خودمون هست )
4 بعد از حدود سه روز بر روی سطح میوه اثرات تخمیر دیده میشه.
5. در این لحظه باید درب ظرف رو باز کنید. و بهش مواد شیرین اضافه کنید . به ازای هر یک کیلوگرم میوه، صد گرم شیرینی. ( من از شکر استفاده میکنم . )
مواد شیرینی رو با میوه ها به خوبی مخلوط کنید.
حالا درب ظرف رو ببندید و در همون شرایط نگهداری کنید.
6-از این به بعد هر 24ساعت یکبار درب ظرف رو باز کنید و محتویاتشو به خوبی هم بزنید.
این کار رو تا 40روز ادامه بدید
7- بعد از روز چهلم میتونید شراب تولید شده رو از صافی بگذرونید و شیشه کنید.
8- شرایط نگهداری شیشه ها هم مثل ظرف باشه.( دور از نور و دمای مناسب)
خیلی اوقات شراب هایی که میندازم ، در طول 40 روز چندین بار بیشتر هم نمیزنم و خیلی از اوقات به چهل روز نرسیده میخورمشون و به شیشه کردن هم نمیرسه . چون از همون اول شروع به تولید الکل میکنه.
برای هم زدن و البته در تمام مراحل مراقب تمیز بودن ابزار هم زدن هستم. و البته به شدت مراقب باشید که قطره ای آب به شراب در حال تولیدتون نرسه.
دوستان بازهم یاداوری میکنم که این تجربه شخصی منه و چندین سال که دارم انجامش میدم. شما هم میتونید تست کنید.
نکته اخر اینکه من هر وقت درب ظرف رو باز میکنم که هم بزنم ، از بوی الکلش مطمئن میشم که مشکلی نیست و کار به خوبی پیش میره. پیشنهاد میکنم شماهم دائما نشانه هارو چک کنید که مبادا زمان و انرژیتونو بخود صرف نکنید.
نوش جان
ولی تاجایی که من میدونم نبایدهوا وارد بشکه بشه
وتا جهل روز نباید درشو بازکرد
چطوری درست میکنید؟؟؟
کسی میگه مخمر و کی باید اضاف کنیم؟همون اول ک هسته گیری میکنیم یا بعد از اینکه برا اولین بار درشو باز کردیم؟؟؟میشه جواب بدید
من دفعه اوله میخوام درست کنم لطفا راهنماییم کنید مخمر رو کی بزنم بهش.ی روش مطمئنم بهم بگید
لطفا ی امار بده ببینم چیطوری درس میکنی
سلام من درست کردم ولی قبل از صاف کردن بعد از 40 روز دو تا لیوان از آبش خوردم حالت دل پیچه به آدم دست میده کسی میدونه علتش چیه و باید چیکار کنیم ممنون
دقيقا
داداش من ابجو یکی واسم میندازه از عرق بیشتر میگیره اونم واسه هر باکس ۷۵۰ گرم شیکر میریزه . دلیل داره . درست کن که من از رو همین میخوام درست کنم
عالی
سلام شراب آلبالو صد برابر از انگور بهتر هست، انگار میرین بهشت، من با اجازه صاحب سایت طرز تهیه اش رو میخوام بگم
8کیلو البالو رو میشورین خشک میکنین بهد با هسته و چوبش میریزن تو به با 1 کیلو شکر، بعد با دست قشنگ لهش میکنین، 5 گرم مخمرهم میریزن توش درب دبه رو محکم میبندن با قفل هوا، هر 3 روز هم بدون اینکه درب رو باز کنین
تکون میدین تا ده روز، بهد از ده روز صافی میکنید، میریزن تو همون دبه، سرش روز میبندن قفل هواشم کار میندازن، بهد از 20 روز شیشه میکنید، عالی در میاد
وسایل را از کجا تهیه کنیم
تورو خدا به منم روش ساده تو بگو میخام درست کنم ولی روش ایشون خیلی سخته
وسایل چی، مخمر قوطی آبی فرانسوی، بگیر توی 8کیلو یه قاشق چایخوری بریز
آره چون قشنگ ته نشین نشد
اقا اینا همش کسشعره به خودتون سخت نگیرید
اب میوه طبیعی یا پاکتی رو به ازای هر 4 کیلو 3 لیتر اب جوشیده بریزید و به ازای هر 4 کیلو ابمیوه نیم کیلو شیکر
بجای مخمر هم یه مشت کشمش مویز بریزید توش کاره مخمر رو انجام میده...
روز سوم الی دهم باز کنید چنگ بزنید قفل هوا هم نزنید نیاز نیس
روز 20 اب رو رو بطری کنید و کلف هاشو صاف کنید ...
این مواردی که گفته شده کسشعریجاته بابا کونکش اینجا مخمر پیدا میشه اخه کیری خان ؟
توچقدراحمقی وقتی آلبالو هست چرا آبمیوه پاکتی کسخل خان
توکوسی که مخمر نمیتونی پیداکنی مخمر نان همه جا دآرن کیری خان
سلام، ایکاش ما ملت ایران بدون فحش و ناسزا حرف های همدیگر را تحمل میکردیم.وامابعد...
من باغ آلبالو دارم چندسال شراب آلبالو میندازم فقط به این روش: آلبالو بدون چوب(حتماً) و بدون هسته(ترجیحا) داخل ظرفی که قبلاً تمیز و ضد عفونی شده میریزیم دربش را بسته یکی دو روز زیر آفتاب میذاریم(برای تسریع در کار تخمیرطبیعی) تا ده روز روزی دوبار هم میزنیم سپس روزی یکبار. روز چهلم شراب طبیعی و خوش طعم آماده نوشیدن است. سلامتی!
دقيقن😂
بعضی دوستان مدام دنبال موارد ساده تر میگردن که البته دوستان محترم زیادی موارد ساده رو بیان کردن ولی بازهم دوستان پایین پست مینوسن که آیا راه ساده تر هم وجود داره من این راه رو تا الان تست نکردم و تست هم نمیکنم چون اعتقاد دارم هر چقدر کار علمی تر باشه نتیجه بهتری میده ولی برای دوستانی که دنبال راه ساده میگردن بیان میکنم که انشاالله مورد قبول عزیزان ساده دوست باشه.ابتدا آلبالو را از مقعد خودتان با انگشت فرو کنید وسعی کنید مقعدتان را با آب جوش و حرارت استریل کنید .سپس به ازای هر دانه آلبالو که فرو میکنید یک سر نوشابه الکل سفید نوشجان کنیدو بلافاصه انگشتتان را از مقعد در آورده و با دهانتان مزه کنید.این ساده ترین راه تهیه شراب آلبالوست امیدوارم مورد پسند دوستان ساده پسن باشد
سلام، اگه روی ظرف شراب آلبالو، قبل از اینکه صاف کنیم کپک بزند، خراب شده یا مشکلی نداره، در صورت مشکل، آیا راه حلی داره؟ ممنون از راهنماییتون
اصلا میدونی معنی شراب چیه...?چرا کسشعر یاد میدی...شراب یعنی میوه گندیده..کدوم مرحله این هست..بلد نیستی کسشعر نگو..
دوست عزيز احتمالا فشارتون افتاده
دمت گرم
دمت گرم
دمت گرم
آقا داداش. کپک نزده بود؟
: Telegram
R_ANTAHOORA@
سلام داداش اگه آلبالو بیشتر از چهار کیلو باشه باید مدت زمان بیشتری بجوشه یا نه؟
با سلام خدمت شما من اولین باره که میخوام شراب درست کنم میشه ساده ترین راه درست کردن شراب آلبالو به بگی
سلام ساقی عزیز
یه سوال بعد از 25 روز که سیفون کردیم تو یه ظرف تمیز بازم قفل هوا بزنیم ,؟ یا فقط درشو ببندیم
سلام یعنی شما با این دستورعمل شراب البالو درست کردید و جواب داد؟
با عرض سلام من دو روز پیش ۵۰ کیلو آلبالو رو نشسته تو
بشکه ریختم و به اون۱۲ قرص مخمر اضافه کردم امروز بازش کردم کمی روش کپک داشت هم زدم و الان نمیدونم چطور ادامه بدم تا شراب بشه لطفاً راهنمایی بفرمایید ساقی مهربان🙏 وگرنه یه میلیون وام روحانی به درک میره😭
بله
سلام اگه با هسته بجوشونم خراب میشه حتما باید هسته هاشو جدا کنم
همون خمیر مایه نانوایی هست نه فقط انگور هست که اب نباید بریزین چون باعث ترش شدن و خراب شدن شراب میشه
ی دونه قرص کمپدن بنداز داخل دبه
سلام این روش ساده ترو بگید من الان ۲ روزه البالو داخل دبه ریختم و بهش نبات اضافه کردم و هر روز هم میزنم
آره شراب کیر من
سلام ببخشیدشرابی که بعدازصاف کردن کپک بزنه بایدچیکارکرد
شراب البالووگیلاس
چطوری؟ میشه خلاصه بگی؟
مادرتو گایدم 🤣🤣🤣
عههه کسخل برگ هاشو چرا ریختی دور ، همه گیرایی و الکلش تو برگاش بود🤦
برو عطاری بخر
در جواب تمام کسخلان زیر پست.
هیچ میوه ای به جز انگور الکل طبیعی و بالا تر از 10% نمیده.
پس خودتونو به گا ندین با خوردن آب گندیده میوه های دیگه.
اگه دلتون طعم های متفاوت میخواد .. واسه خودتون عرق کشمش اصل بگیرید و هر مقدار خواستین با آبمیوه قاطی کنین + 5 گرم از آب کیر من.
نوووووشششش
خلاص
ساقی اصلی
ناموسا اینهمه شراب گذاشتند و گذاشتیم .اخه کی آب و شکر میریزه .بعدشم اصلش همون گندیده شدن میوشه .وگرنه که سن ایچ آلبالو یا هر ویوه ایو میریزیم تو بشکه .شراب بشه .
بلد نیستی چرا مردمو گمراه میکنی .
این بیشتر به طرز تهیه لواشک میخوره تا شراب 😂😂😂😂🖐️خسته نباشی استااااد
داداش نمیخواد چیزی قاطی کنی مگه آبجوعه که مخمر بزنی .میورو دون کن بریز تو بشکه یا دبه ای که درش محکم بسته بشه .بزار زیر نور آفتاب که قشن با حرارت آفتاب بگنده .بعد هر سه چها روز یه بار درشو باز کن پنج شیش دقیقه هم بزن که میوه کامل آب بندازه .بعد دوباره درشو محمک کن که وا نره داخلش .
بعد بیست الی سی روز از آبکش یا توری بهتره ردش کن که آبشو بگیری .واسه بیست لیتر صد الی صدو پنجا گرم آب نبات بنداز تو مایعش بعد دوباره درشو محکم کن بزار یه جای تاریک و درجه حرارت کرم .بزار بمونه حداقل پنجاه روز که هم نبات الکلشو زیاد کنه هم یه شراب لاتی درس بشه .بعدشم میل کن🙏🙏🌹
سلام بعله اتفاقا آلبالو بهتر در میاد من چند بار گذاشتم دقیقا مثل انگور .فقط حواست باشه دون کنی آلبالو رو .طعمش ملس میشه
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂تو روحت
داداش البالوهارو دون کن بریز تو بشکه درشو محکم کن هر سه روز یه بار درو واکن محکم با پنجه دستت لهشون کن و هم بزن .اگه همزن برقی یا دریل داری بهتر میشه .این روندو هر سه روز ادامه بده .بعد بیس سی روز آبکش کن .آبشو بریز تو بشکه یا هر چی که درش محکم میشه.به ازای هر بیست لیتر آب آلبالو صد گرم نبات بنداز توش .بزار زیر زمین بعد سی چهل روز بخور حالشو ببر .
این مخمر و دارچین و این چیزا کصشره 😂😂😂😂
مخمر واسه دلستر مالته که آبجو درس کنی
خراب نشده شراب البالو ترش و ملسه .تو واسه هر ده لیتر پنجا الی هفتاد و پنج گرم نبات تیکه تیکش کن بنداز توش بزار دو سه هفته بمونه
داداچ هر سه چهار روز بازش کن همش بزن .اونجور که تو میکنی سرکه میشه 😂😂
باید هر سه چهر روز همش بزنی و بعد درشو محکم کنی
بهد بیس سی روز آبکش کن نباتم اضافه کن بزار سی چهل روز بمونه بعد میشه شراب
سلام خسته نباشید من این کارارو کرم الان هفته ی دومه ولی من تا حالا شراب البالو نخوردم نمیدونم مزش چطور باید باشه ماله من یه مزه ی بین ترش و تلخ داره اصلا شیرینی نداره بوی الکل و میوه گندیده میده
بلی این درسته منم بالا با اطلاعات اونا گمراه شدم فک کردم اشتباه انداختم دستتون درد نکن آخه به شراب هر چی که باش اب قاطی نمیکنن که چرا مردمو گمراه میکنن ممنون ک اموزش درست و گفتین
خانما/آقایون
شراب ینی میوه خودش تخمیر شه، بار بیاد.
چیزی لازم نیس اضافه کنید.این حرفا چیه اخه!
میوه رو بشور پهن کن رو پارچه ای خشک شه.هسته جدا یا با هسته بریز تو دبه ترجیحا شیشه ای .از فردا شروع میکنه به گندیده شدن و آب انداختن.دو سه روز تا ده روز بعد ی کم عسل یا نبات واسه الکل بالا بزن بهش(ی کیلو تقریبا 70 گرم) و آبش هم گرفته باشی البته.
تمام
حالا من ب کم (اندازه ی قاشق چای خوری برای ی کیلو) لیمو ترش میزنم که ضد باکتریاله و ی کم چای سبز که رنگش رو شفاف کنه.اینا رو هم نداری یا شک داری نزن.اصلا مهم نیس.
40 تا 50 روز بعد با ی خوشگل پسری یا ناناز دختری میل کن.
اینقد هم شومبول هم بهم حواله ندین
اصن همتون مهمون منید مادر جنده ها
پاشید بیاید تبریز هم شراب البتلو هم شراب شاتوت انداختم.پا شید بیاید مادرتون گائیدم.
دو روز دنیا
میبوسمتون
اقا به شراب آب نمیزنن
نمیدونم کدوم شراب سازی آخه میاد اب میزنه.بنده خدا میوه با پول میخری.ماچ که نمیدی آب برنی بهد سرکه مرکه اش کنی بریزی دور
حیفه داش
با احترام به همه چند سال پیش بچه ها شربت آلبالو درست کرده بودند که هرسال درست میکنیم بعد موقع مصرف خانم گفت حیف شد شربت آلبالو یک کمی رقیق برداشتم خراب شده گفتم کو بیار بو کردم دیدم عالیس گفتم این حالا درست شده به سلامتی زدیم حالشو بردیم
من دارم میرم بهشت روزی چقدر شراب بخورم که اونجا خراب کاری نکنم اسگل هستن همتان🤪🤪🤪
دوستان با ادب شراب باید تخمیر بشه نه این ک بگنده .چرا یسرا فرق این دوتارو نمیفهمن اخه .اون انگورو که میبینین بدون مخمر شراب میریزن واسه اینه ک گرد سفید رو پوست انگور خودش مخمر طبیعی .بجا شراب سرکه درست میکنن یسریا با میوه گندیده میخورن فشارشون میفته فک میکنن الکل شراب گرفتشون
میشه واسه منم یه توضیح کوچیک و مختصر بدید و واسه هر۱۰کیلو چه مقدار شکر لازمه
هر ۲۰لیتر یعنی ۱۵۰گرم نبات سفید
کسکش بی ادب خارکسده دهن گشاد
من میامممم
کص نگو بهر کسی اول خودت دوم کسی
شما ریدی دوست عزیز
اون تبریزیه به همه نشون داد که واقعا ترکه,,,😂😂😂😂
سر جان ملکم لاشی ماسون خاطره نویس کونکش سفیر پادشاهی بریتانیا در دربار باباخان(فتحعلی شاه) بود.
سرجان ملکمِ ماسونِ خاطره نویس، ملقب به کیری خان، سفیر پادشاهی بریتانیا در دربار باباخان(فتحعلیشاه) بود.