توت با رنگهای مختلف و طعمهای متفاوت خانواده بزرگی را شامل میشوند و انواع آنرا میتوان در نقاط مختلف دنیا یافت. زادگاه اولیه این میوه را چین میدانند و در چین مورد استفاده آن فقط به میوه آن خلاصه نشده بلکه برگ آن بیشترین مصرف را در صنعت تهیه ابریشم دارد زیرا تنها خوراک کرم ابریشم است. بدون برگ درخت توت کرم ابریشم رشد نمیکند.
درخت و میوه توت در ادبیات چینی نقش فراوان داشته و میتوان آنرا به بید مجنون و سرو در ادبیات فارسی تشبیه نمود.
رنگ توت به نسبت نوع درخت آن متفاوت است و شامل سفید ، زرد ، صورتی ، قرمز کمرنگ ، قرمز ، قرمز تیره و بنفش تیره متمایل به سیاه میباشد. رنگ این میوه قابلیت فراوانی برای محلول شدن در آب یا الکل دارد و از آنجا که عصاره گیری از رنگ این میوه باعث از بین رفتن خواص آن نمیشود ، بعنوان رنگ طبیعی خوراکی از رنگ نوع صورتی و قرمز و بنفش آن در صنایع غذایی و شرابسازی استفاده فراوان میشود.
توت دارای خواص فراوان پزشکی واز جمله دارای مواد انتی اکسیدان زیاد میباشد. با آنکه ظاهر این درخت ممکن است با درخت توت دیگری مشابه باشد ولی از نظر تولید میوه میتواند دو تیره مختلف و دارای میوه های متفاوت از نظر رنگ و طعم و رنگ و میزان شیرینی و یا اسیدی باشد. با آنکه کاشت این گیاه از طریق قلمه زنی صورت میگیرد ولی کاشت میوه آن نیز مورد استفاده کشاورزان چینی میباشد.
گیاه شناسان هنوز بر طبقه بندی نوع و تیره های مختلف این گیاه تفاهم کامل ندارند. لازم بتذکر است عصاره توت نارس و سبز توت دارای مقدار کمی مواد روانگردان است.
در ایران سه نوع عمومی این گیاه وجود دارد که توت سفید ، توت قرمز و توت سیاه است. از آنجا که توت سفید دارای مقدار کمتری اسید طبیعی میباشد لذا تهیه شراب آن با نوع توت سیاه نیز قدری متفاوت است و نیاز به قدری مواد اسیدی برای تعادل تخمیر دارد. مواد لازم زیر برای تهیه 5 لیتر شراب میباشد.
شراب شاه توت
شراب شاه توت یکی از شرابهای فانتزی و تهیه آن به نسبت تهیه شراب انگور نیازمند زمان زیادتری است. علت این امر را باید در رسوب مواد معلق فراوان و وجود اسیدهای مختلف در این شراب جستجو نمود. در تهیه میوه باید دقت فراوان نموده و قبل از مصرف یکبار تمام میوه را بررسی تا از وجود حشره یا هر ماده اضافی بری باشد. بعنوان دسر یا همراه غذا صرف میشود. رنگ آن بنفش سیر و طعم بسیار مطبوعی دارد. از نطر طب چینی این شراب "سرد" تلقی میشود!
پیش از شروع مراحل مختلف تهیه انواع شراب توت از روش کلی تهیه شراب ، ضدعفونی کردن ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب ، شیشه کردن شراب ، همزن ، سیفون کردن ، آمیزه کردن شراب ، انواع مخمر موجود در بازار ، شکر یا عسل ، فعال کردن مخمر ، بشکه تخمیر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.
مواد لازم:
شاه توت کاملا رسیده و آبدار 5 کیلو
شکر حدود 1.750 کیلو یا 1.2 کیلو عسل (مقدار مصرف شیرینی بستگی به اندازه آبسنجی دارد)
آب حدود 2 لیتر
مخمر 5 گرم
میخک 10 عدد (منظور ادویه میخک است در صورت تمایل از یک قلم دارچین و کمی برگ نعناع نیز میتوان استفاده نمود)
ابزار لازم:
ظرف شیشه ای یا خمره لعابدار برای تخمیر (اگر ظرف تخمیر از جنس پلاستیک باشد شدیدا بخود رنگ میگیرد)
دستکش یکبار مصرف
قابلمه بزرگ
کفگیر
کیسه صافی
لگن یا ظرف برای تصفیه
قیف
10 عدد شیشه تمیز با چوب پنبه
طرز تهیه:
1- با کمک دستکش ، میوه را بدقت بازرسی و از عاری بودن از هر نوع حشره یا مواد اضافی غیر از خود میوه مطمئن شوید.
2- میوه را در سطل یا تشت بزرگی ریخته و تا حدامکان و با کمک دستکش له کنید.
3- آب را درون قابلمه ریخته و شکر و ادویه را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
4- میوه له شده را اضافه کرده و بگذارید به آرامی بجوش آید و مرتبا هم بزنید.
5- شعله را کم کنید و با کمک کفگیر کف روی دیگ را بگیرید و دور بریزید.
6- بگذارید تا حدود 20 دقیقه به آرامی قل بزند ولی نجوشد.
7- از روی منبع حرارت برداشته و با درب بسته بگذارید خنک شود.
8- مخمر را با 2 ق.غ. شکر یا عسل در نصف لیوان آب ملول حل کرده و بگذارید فعال شود.
9- زمانی که توت پخته شده خنک شد با کمک کیسه صافی آنرا تصفیه کرده و آب میوه شیرین شده حاصل را درون بشکه تخمیر بریزید.
10- آبسنجی کنید و در صورت لزوم شیرینی یا آب جوشیده اضافه کنید تا بدرجه مطلوب 1.060 تا 1.065 برسد.
11- مخمر را اضافه کرده و همبزنید.
12- قفل هوا را نصب کنید.
13- در محلی گرم (بین 24 تا 27 درجه) و دور از نور مستقیم افتاب قرار داده و بگذارید 20 تا 30 روز یا سه روز بعد از آخرین خروج گاز از قفل هوا ، تخمیر شود.
14- شراب خام را سیفون کرده و با کمک قیف به بشکه تمیز منتقل کنید.
15- قفل هوا را نصب کنید و بمدت 4 هفته در محل خنکی (بین 17 تا 24 درجه) دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
16- سیفون کرده و شیشه کنید و بحالت خوابیده یا واژگون بگذارید بین 3 تا 12 ماه آمیزه شود.
این شراب میزی و با شیرینی مناسب بعد از غذا قابل نوشیدن است.
شراب توت سفید
این شراب دارای طعم زیادی نیست و بکمک ادویه باید آنرا خوش طعم نمود.
مواد لازم:
توت سفید کاملا رسیده و آبدار 5 کیلو
شکر حدود 1.5 کیلو یا یک کیلو عسل (مقدار مصرف شیرینی بستگی به اندازه آبسنجی دارد)
آب حدود 2 لیتر
آبلیمو ترش نصف لیوان (120 سی سی)
مخمر 5 گرم
پوست مقشر نارنگی 10 گرم (یا پوست مقشر دو نارنگی تازه)
شاخه نعناع دو عدد
هل سبز 5 عدد
ابزار لازم و طرز تهیه مانند تهیه شراب شاه توت میباشد.
شراب توت سیاه
مواد لازم:
توت سیاه کاملا رسیده و آبدار 5 کیلو
شکر حدود 2 کیلو یا یک و نیم کیلو عسل (مقدار مصرف شیرینی بستگی به اندازه آبسنجی دارد)
آب حدود 2 لیتر
مخمر 5 گرم
پوست مقشر نارنگی 10 گرم (یا پوست مقشر دو نارنگی تازه)
شاخه نعناع دو عدد
ابزار لازم و طرز تهیه مانند تهیه شراب شاه توت میباشد.
" Wer nicht liebt Wein, Weiber und Gesang-- Der bleibt ein Nar sein Lebelang "
" Who doesn't love Wine, Women, and Song-- remains a fool his whole life long " Johann Heinrich Voss (1751-1826). Credited to Martin Luther (1483-1546)
برچسبها: شراب فانتزی
اقا دمت خدایی گرم ..ما درست کردیم .خیلی خوب شد خدای آدرستو داشتم یه شیشه واست میفرستادم ...خیلی مردی ...قول میدم پیک اول سلامتی خودت بریم
یعنی شبی نیست که به سلامتی شما شراب نخورم زنده و پاینده باشی،خاطرتو خیلی میخام
سلام.من میخوام شراب توت سیاه درست کنم ولی چند تا دستور متفاوت تو اینترنت دیدم .نمیدونم به کدوم روش عمل کنم.اگه امکان داره راهنمایم کنید.ممنون
. سلام داش سالاری خوردیم عروسی رو عذا کردیم.مسعود بجم دگه
دمت جیز
اقا ما بار اولمونه می خوایم بخوریم
چه چیزایی باش نمیسازه نخوریم
و چی بخوریم؟
سلام
من طبق دستور شما شراب شاه توت را درست کردم و قفل هوارا زدم ولی بعد از 1 هفته دیدم صدای تخمیر کردن نمیاد ( در ضمن شیلنگ قفل هوا دارای قطر کوچکی بود که الان درست کردم ) و برای شروع دوباره تخمیر بهش مخمر نون فانتزی اضافه کردم لازم به ذکر است که در این یک هفته چون میشد خود بشکه را تکان دهم تا هم بخورد درب بشکه را باز نکردم و همینجوری بشکه درب بسته را تکان دادم.
الان بعد از اضافه کردن مخمر از شراب چشیدم ولی به نظر یک کمی تیز و ترش مثل سرکه شده بود.
تو اين مدت كه الان ٢٠ روز شده آب شاه توت اضافه كردم تخمير نكرد، درد شراب سيب اضافه كردم بازم نشد، آب جوشيده اضافه كردم بازم نشد ، الان هم ليمو تازه زدم بازم نشد ترا به خدا بگين چكار كنم؟!
سوال 1: آیا شرابم تبدیل به سرکه شده؟
سوال 2: بازم برای هم زدن تا روز 10 باید درب بشکه را باز نمایم؟
سوال 3 :اگر تبدیل به سرکه شده کاری میشود کرد؟
سلام . من اردیبهشت حدودا ۳۵ لیتر شراب شاه توت درست کردم . و اواخر تیرماه صاف کردم . اما بنظرمـ تبدیل به شراب نشده . چون احساس میکنم الکلی وجود نداره . بنظر شما چکار کنم . مخمر و شکر هم هنوز اضافه نکردم
لطفا اگه کسی هست و میتونه منو راهنمایی کنه
آقا میشه منو راهنمایی ڪنیــــــــــــــــــــــــــــــــد . اصن کسی هست که جواب بده ������
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
سلام من حرارتش ندادم بوی الکل میده ولی یکمی به ترشی میزنه درست میشه؟
باید اولش مخمر شکر اضافه میکردی
سلام چجوری شراب شاه توت سیاه درست کنم نزدیک نیم کیلو دارم میخوام امتحانی درست کنم ممنون میشم راهنمایی کنید عزیزان
سلام چجوری شراب شاه توت سیاه درست کنم نزدیک نیم کیلو دارم میخوام امتحانی درست کنم ممنون میشم راهنمایی کنید عزیزان
R_antahoora@
کانال تلگرامی
سلام خسته نباشید جناب من یه مقدار شربت غلیظ شاهتوت خونگی دارم میخام با مخمر تبدیلش کنم به شراب ممنون میشم راهنمایی کنید������
لطفا روش سنتی بدون اب و بدون مخمر رو بزارید ممنون میشم
خل مشنگ باید اول شیرینی میزدی
سلام راستش من خیلی دوست دارم این دستورو انجام بدم و شراب شاتوت درست کنم ولی بعضی واژه های توی دستورو متوجه نشدم مثلا ابسنجی یا سیفون کردن یعنی چی دقیقا و اینکه مخمرچی باید دقیقا بزنیم و از کجا باید تهیه کنیم ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
اغا.من تاحالا نشنیدم واسه شراب .بجوشونیم.و یا اب اضافه کنیم. توت دارم اما میترسم به این روش درست کنم. قدیما میریختن تو ظرف ولش میکردن میموند. هم میزدنو یکم عسل یا نبات اضاف میکردیم.
بفرما درخدمتم
سلام اقا من شراب ها شیشه کردم الان امروز کمی مزه کردم ترش هستند چیکار کنم
سلام میخاهم شراب توت سفید درست کنم چه کنم ممنون میشم جواب بدید
سلام شراب سفید را چگونه درست کنم
سلام داداش من پارسال به این روش انداختم.عالی شد.امسالم باز میندازم
سلام.من شراب شاتوت انداختم واسه ۴۰ لیتر خالص چه چیزی اضافه کنم شکر یا نبات یا عسل و چه مقدار اضافه کنم ممنونم
من شراب شاه توت درست کردم خداییش بهترین شراب دنیا شده
من بدستور شما 4 ماهه انداختم جرات ندارم شیشه رو بردارم ببینم خوب شده یا نه . ولی از تلاشتون برای ترویج فرهنگ الکل و نوشیدنی به جای مواد تقدیر میکنم .
اگه فهمیدی به منم بگو منم میخوام یاد بگیرم
سلام دوست عزیز آب سنجی یعنی میزان شیرین بودن محلولتون رو بسنجین که با آب سنج اندازه گیری میشه سیفون کردن هم یعنی شراب اولیه رو صاف کنید و به ظرف مناسب تر دیگه ای منتقل کنید و مخمر انواع مختلفی داره که بهترینش مخمر شراب هست که تو ایران میدا نمیشه ولی شما میتونید از قنادی مخمر کیک تهیه کنید و ازش استفاده کنید مخمر نان و کیک الکل بیشتری میده ولی یکم تو طعم شراب اثر میذاره بخاطر همین زیاد مخمر نزنید .
خخخخ
تاحالا ریختی؟ سنتی
باید صبر کنی
تو همت سرشو بخوری
نیم کیلو خیلیه نمیشه ی حا درس کرد باید دونه دونه توتارو بندازی تودبه
شاتوت سرکه میده آخه؟ 😐😐😐
داداش سال 94یارونوشته��شماسال99داری بهش میگی بایدصبرکنه
من اولین بارمیشنوم که بایدبجوشه مگه داریم مربادرست میکنیم😎جان مادرت بیخودی پول مردم باعث نشوبریزن بیرون برای پنج کیلونزدیک دوکیلیوشکرویک کیلوعسل آخه مردحسابی یک قاشق یادوقاشق عسل طبیعی واصل میزننداونم زمانیکه صاف کردی اونم اگرنزدی هم نزدی شراب بایدطبیعی باشه به پنج کیلوسه کیلوشکروعسل بزنی که اون شکرک میزنه اصلامن شاخ درآوردم به این طرز تهیه
سلام من شرال شاه توت سیاه انداختم الان بازکردم خیلی شیرین هستن الکل ندارن میشه دوباره مخمر بزنم وبزارم لطفا جواب بدین
سلام من شراب شاه توت سیاه درست کردم الان که باز کردم شیرین شدن وغلیظ بچها میگن مخمرت عمل نکرده ایا راه حلی داره دوباره درستشون کنم اگه کسی میدونه این شمارمه تماس بگیره راه حلشو بهم بگه ممنون میشم ۰۹۳۰۲۰۵۱۳۰۰سعید دمتون گرم
سلام شراب شاه توت بعد از ۲۵ روز صافی پارچه شراب رد نمی شود آب شراب کمی سفت به نظر میرسد حدود ۳۰ کیلو توت فرنگی بود حیفم می آید اگر راهنمایی کنی ممنون مشوم
سلام شراب غلیظ شده از صافی یا از پارچه رد نمی شه لطفآ راهنمایی کنید از دست ندم خیلی زحمت خرج کردم ممنون
سلام دوستان من نزدیک به هفت کیلو گرم شاه توت چیدم یکی لطفا از اول تا آخر سنتی وارراهنمایی کند ممنون
آقا این دستورالعمل کاملا اشتباهه،من دوازده کیلو شاه توت رو کلا ۲ کیلو شکر نزدم و اصلا هم قائده ی خاصی نداره،
ریختم داخل یک ظرف بزرگ و به مدت دوازده روز تا دوهفته گذاشتم جلو آفتاب،بعد درب ظرف رو باز کردم،وقتی دیدم خوب الکل انداخته،گذاشتمش یه جای نسبتا خنک و بدون آفتاب،بعد از دو سه ماه یکی از ظرفای شیشه ای رو باز کردم،تست کردم و دیدم چ شرابی شده،،،بخدا هیچ کار خاصی هم نکردم...
سلام این جوشاندن اشتباه هست مثل انگور باید درست کنید
نخند دندونات پیداس
😁😁😁😁