شراب سرا


شراب شاه توت

توت با رنگهای مختلف و طعمهای متفاوت خانواده بزرگی را شامل میشوند و انواع آنرا میتوان در نقاط مختلف دنیا یافت. زادگاه اولیه این میوه را چین میدانند و در چین مورد استفاده آن فقط به میوه آن خلاصه نشده بلکه برگ آن بیشترین مصرف را در صنعت تهیه ابریشم دارد زیرا تنها خوراک کرم ابریشم است. بدون برگ درخت توت کرم ابریشم رشد نمیکند.

درخت و میوه توت در ادبیات چینی نقش فراوان داشته و میتوان آنرا به بید مجنون و سرو در ادبیات فارسی تشبیه نمود.

رنگ توت به نسبت نوع درخت آن متفاوت است و شامل سفید ، زرد ، صورتی ، قرمز کمرنگ ، قرمز ، قرمز تیره و بنفش تیره متمایل به سیاه میباشد. رنگ این میوه قابلیت فراوانی برای محلول شدن در آب یا الکل دارد و از آنجا که عصاره گیری از رنگ این میوه باعث از بین رفتن خواص آن نمیشود ، بعنوان رنگ طبیعی خوراکی از رنگ نوع صورتی و قرمز و بنفش آن در صنایع غذایی و شرابسازی استفاده فراوان میشود.

توت دارای خواص فراوان پزشکی واز جمله دارای مواد انتی اکسیدان زیاد میباشد. با آنکه ظاهر این درخت ممکن است با درخت توت دیگری مشابه باشد ولی از نظر تولید میوه میتواند دو تیره مختلف و دارای میوه های متفاوت از نظر رنگ و طعم و رنگ و میزان شیرینی و یا اسیدی باشد. با آنکه کاشت این گیاه از طریق قلمه زنی صورت میگیرد ولی کاشت میوه آن نیز مورد استفاده کشاورزان چینی میباشد.

گیاه شناسان هنوز بر طبقه بندی نوع و تیره های مختلف این گیاه تفاهم کامل ندارند. لازم بتذکر است عصاره توت نارس و سبز توت دارای مقدار کمی مواد روانگردان است.

در ایران سه نوع عمومی این گیاه وجود دارد که توت سفید ، توت قرمز و توت سیاه است. از آنجا که توت سفید دارای مقدار کمتری اسید طبیعی میباشد لذا تهیه شراب آن با نوع توت سیاه نیز قدری متفاوت است و نیاز به قدری مواد اسیدی برای تعادل تخمیر دارد. مواد لازم زیر برای تهیه 5 لیتر شراب میباشد.

شراب شاه توت

شراب شاه توت یکی از شرابهای فانتزی و تهیه آن به نسبت تهیه شراب انگور نیازمند زمان زیادتری است. علت این امر را باید در رسوب مواد معلق فراوان و وجود اسیدهای مختلف در این شراب جستجو نمود. در تهیه میوه باید دقت فراوان نموده و قبل از مصرف یکبار تمام میوه را بررسی تا از وجود حشره یا هر ماده اضافی بری باشد. بعنوان دسر یا همراه غذا صرف میشود. رنگ آن بنفش سیر و طعم بسیار مطبوعی دارد. از نطر طب چینی این شراب "سرد" تلقی میشود!

پیش از شروع مراحل مختلف تهیه انواع شراب توت از روش کلی تهیه شراب ، ضدعفونی کردن ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب ، شیشه کردن شراب ، همزن ، سیفون کردن ، آمیزه کردن شراب ، انواع مخمر موجود در بازار ، شکر یا عسل ، فعال کردن مخمر ، بشکه تخمیر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.

مواد لازم:

شاه توت کاملا رسیده و آبدار 5 کیلو

شکر حدود 1.750 کیلو یا 1.2 کیلو عسل (مقدار مصرف شیرینی بستگی به اندازه آبسنجی دارد)

آب حدود 2 لیتر

مخمر 5 گرم

میخک 10 عدد (منظور ادویه میخک است در صورت تمایل از یک قلم دارچین و کمی برگ نعناع نیز میتوان استفاده نمود)

ابزار لازم:

ظرف شیشه ای یا خمره لعابدار برای تخمیر (اگر ظرف تخمیر از جنس پلاستیک باشد شدیدا بخود رنگ میگیرد)

دستکش یکبار مصرف

قابلمه بزرگ

کفگیر

کیسه صافی

لگن یا ظرف برای تصفیه

قیف

10 عدد شیشه تمیز با چوب پنبه

طرز تهیه:

1- با کمک دستکش ، میوه را بدقت بازرسی و از عاری بودن از هر نوع حشره یا مواد اضافی غیر از خود میوه مطمئن شوید.

2- میوه را در سطل یا تشت بزرگی ریخته و تا حدامکان و با کمک دستکش له کنید.

3- آب را درون قابلمه ریخته و شکر و ادویه را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

4- میوه له شده را اضافه کرده و بگذارید به آرامی بجوش آید و مرتبا هم بزنید.

5- شعله را کم کنید و با کمک کفگیر کف روی دیگ را بگیرید و دور بریزید.

6- بگذارید تا حدود 20 دقیقه به آرامی قل بزند ولی نجوشد.

7- از روی منبع حرارت برداشته و با درب بسته بگذارید خنک شود.

8- مخمر را با 2 ق.غ. شکر یا عسل در نصف لیوان آب ملول حل کرده و بگذارید فعال شود.

9- زمانی که توت پخته شده خنک شد با کمک کیسه صافی آنرا تصفیه کرده و آب میوه شیرین شده حاصل را درون بشکه تخمیر بریزید.

10- آبسنجی کنید و در صورت لزوم شیرینی یا آب جوشیده اضافه کنید تا بدرجه مطلوب 1.060 تا 1.065 برسد.

11- مخمر را اضافه کرده و همبزنید.

12- قفل هوا را نصب کنید.

13- در محلی گرم (بین 24 تا 27 درجه) و دور از نور مستقیم افتاب قرار داده و بگذارید 20 تا 30 روز یا سه روز بعد از آخرین خروج گاز از قفل هوا ، تخمیر شود.

14- شراب خام را سیفون کرده و با کمک قیف به بشکه تمیز منتقل کنید.

15- قفل هوا را نصب کنید و بمدت 4 هفته در محل خنکی (بین 17 تا 24 درجه) دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.

16- سیفون کرده و شیشه کنید و بحالت خوابیده یا واژگون بگذارید بین 3 تا 12 ماه آمیزه شود.

این شراب میزی و با شیرینی مناسب بعد از غذا قابل نوشیدن است.

شراب توت سفید

این شراب دارای طعم زیادی نیست و بکمک ادویه باید آنرا خوش طعم نمود.

مواد لازم:

توت سفید کاملا رسیده و آبدار 5 کیلو

شکر حدود 1.5 کیلو یا یک کیلو عسل (مقدار مصرف شیرینی بستگی به اندازه آبسنجی دارد)

آب حدود 2 لیتر

آبلیمو ترش نصف لیوان (120 سی سی)

مخمر 5 گرم

پوست مقشر نارنگی 10 گرم (یا پوست مقشر دو نارنگی تازه)

شاخه نعناع دو عدد

هل سبز 5 عدد

ابزار لازم و طرز تهیه مانند تهیه شراب شاه توت میباشد.

شراب توت سیاه

مواد لازم:

توت سیاه کاملا رسیده و آبدار 5 کیلو

شکر حدود 2 کیلو یا یک و نیم کیلو عسل (مقدار مصرف شیرینی بستگی به اندازه آبسنجی دارد)

آب حدود 2 لیتر

مخمر 5 گرم

پوست مقشر نارنگی 10 گرم (یا پوست مقشر دو نارنگی تازه)

شاخه نعناع دو عدد

ابزار لازم و طرز تهیه مانند تهیه شراب شاه توت میباشد.

" Wer nicht liebt Wein, Weiber und Gesang-- Der bleibt ein Nar sein Lebelang "

" Who doesn't love Wine, Women, and Song-- remains a fool his whole life long " Johann Heinrich Voss (1751-1826). Credited to Martin Luther (1483-1546)

برچسب‌ها:

6 Responses to “شراب شاه توت”

  1. # Anonymous میلاد

    اقا دمت خدایی گرم ..ما درست کردیم .خیلی خوب شد خدای آدرستو داشتم یه شیشه واست میفرستادم ...خیلی مردی ...قول میدم پیک اول سلامتی خودت بریم  

  2. # Anonymous ناشناس

    یعنی شبی نیست که به سلامتی شما شراب نخورم زنده و پاینده باشی،خاطرتو خیلی میخام  

  3. # Anonymous ناشناس

    سلام.من میخوام شراب توت سیاه درست کنم ولی چند تا دستور متفاوت تو اینترنت دیدم .نمیدونم به کدوم روش عمل کنم.اگه امکان داره راهنمایم کنید.ممنون  

  4. # Anonymous حسین.

    . سلام داش سالاری خوردیم عروسی رو عذا کردیم.مسعود بجم دگه  

  5. # Blogger Mahdi Nasiri

    دمت جیز
    اقا ما بار اولمونه می خوایم بخوریم
    چه چیزایی باش نمیسازه نخوریم
    و چی بخوریم؟  

  6. # Anonymous سامان

    سلام
    من طبق دستور شما شراب شاه توت را درست کردم و قفل هوارا زدم ولی بعد از 1 هفته دیدم صدای تخمیر کردن نمیاد ( در ضمن شیلنگ قفل هوا دارای قطر کوچکی بود که الان درست کردم ) و برای شروع دوباره تخمیر بهش مخمر نون فانتزی اضافه کردم لازم به ذکر است که در این یک هفته چون میشد خود بشکه را تکان دهم تا هم بخورد درب بشکه را باز نکردم و همینجوری بشکه درب بسته را تکان دادم.
    الان بعد از اضافه کردن مخمر از شراب چشیدم ولی به نظر یک کمی تیز و ترش مثل سرکه شده بود.
    تو اين مدت كه الان ٢٠ روز شده آب شاه توت اضافه كردم تخمير نكرد، درد شراب سيب اضافه كردم بازم نشد، آب جوشيده اضافه كردم بازم نشد ، الان هم ليمو تازه زدم بازم نشد ترا به خدا بگين چكار كنم؟!
    سوال 1: آیا شرابم تبدیل به سرکه شده؟
    سوال 2: بازم برای هم زدن تا روز 10 باید درب بشکه را باز نمایم؟
    سوال 3 :اگر تبدیل به سرکه شده کاری میشود کرد؟  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است