شراب سرا


شراب سیب

برای تهیه شراب سیب نیاز به آب سیب است و میتوان از دو راه آب سیب تهیه نمود. یکی استفاده از آب سیب تجاری پاستوریزه و بدون ماده نگهدارنده و دیگری گرفتن آب سیب با استفاده از ماشین آبمیوه گیری در خانه.

اگر از آب سیب تجاری استفاده میکنید ، مطمئن شوید که دارای ماده نگهدارنده نیست. مصرف اینگونه آبمیوه دارای خصوصیت ویژه ایست. از جمله تمیز تر و ساده تر و دارای دردسر کمتری نسبت به آبگیری از سیب میباشد ولی انتخاب نوع سیب با عطر و طعم و بوی خاص آن با شما نیست.

اگر از میوه سیب و آبمیوه گیری استفاده میکنید به نکات زیر حتما توجه کنید:

انتخاب سیب سالم امری مهم و نتیجه آن رنگ و طعم و کیفیت بالای شراب سیب است. کسانی که امکان تهیه سیب از باغ یا خانه خود دارند باید از مصرف سیب ریخته شده در پای درخت ، سیب لکه دار ، کرمو ، زخمی یا له شده و گلزده خودداری کنند. انتخاب سیب سالم اولین گام برای تهیه شراب سیب عالی است.

مصرف هرگونه سیب سالم برای تهیه شراب ممکن است. ، هر چند استفاده از یک نوع سیب خاص فقط دارای طعم و بوی همان نوع سیب و اصالت شراب خواهد بود ولی مخلوطی از انواع سیب را نیز میتوان مورد استفاده فرار داد.

هرچه سیب آبدار تر باشد ، نتیجه بهتری دارد.

برای آب گیری ابتدا سیب را تمیز بشویید و ظرف آبی تمیز را در احتیار گرفته سپس با استفاده از دستکش یکبار مصرف و کارد تیز سیب ها را چهار قاچ (چهار تکه) نموده و با کمک همان کارد هسته و قسمت درونی سیب را جدا کرده و دور ریخته و گوشت سیب باقیمانده را درون آب تمیز بریزید.

اگر در حین تکه کردن سیب به سیب نا مناسب و یا آلوده به حشرات برخورد نمودید آنرا دور بیاندازید و سیب تمیز و یکدست و عاری از هرگونه حشره یا آلودگی و لکه را مورد استفاده قرار دهید.

استفاده از ظرف آب سرد و تمیز برای نگهداری سیب تمیز شده باعث میشود که گوشت سیب در مجاورت اکشیژن هوا اکسیده نشود و قارچ های نا متجانس سیب را آلوده نسازد.

مهم نیست رنگ آب سیب بدست آمده چه رنگ است زیرا نتیجه نهایی کار شراب سیب طلایی خواهد بود.

سعی کنید آب سیب خالص و صاف شده تهیه کنید بهمین جهت در هنگام آبگیری از جوراب نایلون زنانه برای صاف کردن آبمیوه خروجی از دستگاه استفاده کنید. هر چه آب میوه بدست آمده ، صاف تر و خالص تر باشد ، عمل تخمیر با سرعت و کیفیت بالا انجام میشود. تفاله سیب باعث دردسر زیادی در هنگام تخمیر و پس از آنست و حتی گاهی باعث فساد شراب میشود.

قبل از شروع کار ، از تمیز بودن اجزای آبمیوه گیری مطمئن شوید.

** نویسنده را باور بر اینست که دوستان عزیز پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب از ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر اولیه و ثانوی ، کیسه متقال صافی یا جوراب نایلون زنانه برای صاف کردن آبمبوه ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. مطالعه فرهنگ واژه ها و برای درک کامل چزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نیز فراموش نکنید.

دستور العمل زیر برای تهیه 5 لیتر شراب سیب است.

مواد لازم:

سیب سالم 8 کیلو (یا آب سیب تجاری بدون ماده نگهدارند 5 لیتر)

آب گرم نصف لیوان

مخمر 3 گرم

شکر (مقدار شکر را از روی جدول انتهورا یا حسابگر تولید شراب میتوان پیدا نمود و بستگی به نوع سیب مصرفی و مقدار قند موجود در آب سیب دارد. استفاده بیرویه شکر فقط باعث شیرین شدن نامناسب شراب شده و شربت سیب الکل دار بجای شراب سیب نتیجه میدهد و در بسیاری از انواع سیب اصولا نیازی به مصرف شیرینی اضافی نیست)

طرز تهیه:

ابتدا آب میوه تجاری یا تهیه شده در خانه را آبسنجی نموده و میزان قند آنرا مشخص کنید.

در صورت لزوم و تمایل فقط به مقدار قند بدست آمده در فرمول ، شکر یا عسل به آب سیب اضافه نموده و همبزنید تا کاملا حل شود. اگر از عسل بجای شکر استفاده میکنید ، مقدار آن برابر با حدود سه چهارم مقدار شکر مورد نیاز است. از بکار بردن سیرینی اضافی جدا خودداری کنید.

مخمر را با دو قاشق شکر (یا عسل) و آب در لیوان حل نموده و بگذارید فعال شود.

مخمر فعال شده را درون ظرف تخمیر ریخته و آب میوه را به ظرف اضافه کنید.

قفل هوا را نصب کنید.

در محیطی با حرارت 24 تا 27 درجه و بدور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.

..........

معمولا تخمیر از روز دوم شروع میشود و علت آن میزان پکتین زیاد در آب سیب است.

بستگی به درجه حرارت محیط و میزان شیرینی آبمیوه ، تخمیر اولیه بین 15 تا 21 روز (دو یا سه هفته) طول میکشد. در این مدت نیازی به همزدن ظرف تخمیر ندارید. بگذارید آنقدر تخمیر ادامه یابد که دیگر حبابی از قفل تخمیر خارج نشود.

..........

پس از آنکه قفل تخمیر از حرکت باز ایستاد و حبابی از شراب خام خارج نشد بگذارید تا دو روز دیگر همچنان آرام بماند و تا حد امکان ذرات معلق آن رسوب کند.

پس از دو روز شراب خام را به ظرف تخمیر دوم سیفون کنید.

مجددا قفل هوا را نصب نموده و بگذارید تا دو تا سه هفته دیگر دوران آرامش و مرحله تخمیر دوم را طی کند.

..........

زمانی که شراب کاملا صاف و شفاف شد با کمک سیفون آنرا به شیشه های تمیز منتقل نموده و چوب پنبه کنید.

در صورت لزوم و نگهداری طولانی سر شیشه را موم اندود کنید. شراب سیب نیاز به یک ماه آمیزه دارد.

این مقاله در بهمن 86 بازنویسی و تصحیح شد.

موفق باشید.

برچسب‌ها: ,

14 Responses to “شراب سیب”

  1. # Anonymous mohsen

    با سلام
    آيا شراب سيب احتياج به همزدن در دورات تخمير اوليه دارد؟؟؟  

  2. # Blogger انتهورا

    با سلام به دوست عزیز محسن
    اصولا شرابهای پائیزی (تهیه شده از آب میوه یا مایع) نیازی به هم زدن ندارند مگر در دستورالعمل گفته شود
    موفق باشید
    ساقی  

  3. # Anonymous ناشناس

    سلام
    ممنون از سایت خوبتون
    شراب سیب درست کردن خودم که نخوردم دادم کسی خورد گفت خوب شده اب سیب رو گرفتم البته سیب مرغوبی بود سیب(پادنا -سمیرم ) بود میشه بگی بهترین طعم سیب رو داره -- تو یه شیشه مربا یه قاشوق عسل خالص اضافه کردن هم زدم درشو بستم جوری که هوا خارج بشه چیزی دیگه بهش اضافه نکردم --- حالا میخوام به مقداری برای دوستم درست کنم اگر این شراب به اب سیب اضافه کن زود تر شراب بدست میاد -- اگر بخوام سریع تر بشه باید چیکار کنم هنوز شراب اولی صاف نکردم  

  4. # Anonymous ناشناس

    سلام استاد
    با تشکر از اطلاعات ارزشمند.جدول انتهورا باز نمیشود اگر امکان دارد مشکل را بر طرف کنید  

  5. # Blogger mahi goli

    چهار کیلو سیب خریدم. از آن دو کیلو و نیم آب بدست آمد. صد گرم شکر به آن اضافه کردم. و نصف قاشق مربا خوری مخمر نان به آن اضافه کردم. در یک ظرف شیشه ای با درب و محکم ریختم و قفل هوا را نصب کردم. مجموع این کارها در حدود یک ساعت و نیم طول کشید. حال چشم به راهم ببینم چه خواهد شد. فقط اینجا دمای هوای اینجا فعلا در روز 33 درجه سانتیگراد و در شب 20 درجه می شود که امیدوارم این مطلب مشکل ساز نباشد.

    جناب انتهورا آنقدر با وسواس و با جزییات و با قلم شیوا فرایند ساخت شراب را شرح می دهند که آدم واقعا هوس می کند که دست به کار بشود :)

    سرت سلامت و خوش باد ای ساقی!  

  6. # Anonymous ناشناس

    salam khaste nabashin
    sibe sabz ham ba in ravesh mishe dorost kard ya age na chetori sharabe sibe sabz begiram?  

  7. # Anonymous ناشناس

    saeed_fallahi66@yahoo.com

    salam dooste aziz khaste nabashin
    sibe sabz ham ba in ravesh mishe dorost kard ya age na chetori sharabe sibe sabz begiram
     

  8. # Anonymous ناشناس

    با سلام خدمت ساقی محترم.خشته نباشی مرد دمت گرمه گرم.1سوال خدمتت داشتم.من با آب سیب خالص مرحله به مرحله اقداماتی که گفتین رو انجام دادم دیشب مشروب رو تو بشکه تخمیر ریختم اما از قفل هوا هیچ حبابی خارج نمیشه آب سیبم هم خالص و صافه صاف بوده میخواستم بدونم هنوز واسه خروج گاز زوده یا ممکنه من اشتباهی کرده باشم.ممنون میشم جوابم رو بدین  

  9. # Anonymous mehran

    سلام منظورتون از مخمر چیه و اگر مخمر نداشته باشیم باید از چی استفاده کنیم  

  10. # Anonymous ناشناس

    با عرض سلام وادب خدمت استادوسرورگرامی که قبول زحمت فرموده با اطلاع رسانی و ذاذن آگاهی مبتنی بر اصول علمی به راهنمایی هموطنهای خودخصوصا جوانان مظلوم که سالهاست زیررگبارانواع مخدردیگر جوانی برایشان نمانده،بدون کوچکترین چشم داشت مالی قدم برداشته و اینچنین با حوصله و صبر همچنان ثابت قدم و استوار بر سر مرام خود باقی مانده اید برایتان آرزوی سلامت پیروزی و شادی دارم  

  11. # Anonymous ناشناس

    سلام . کسی که میدونه قفل هوا چیه به ما هم بگه!؟ ممنون :)

    اگه به ایمیلم بفرستید که دیگه نوکرم D:
    rezavaliant@gmail.com  

  12. # Anonymous ناشناس

    من برای اطمینان از نتیجه کار و درست کردن شراب بیشتر.نیم لیتر آب سیب رو با 60 گرم شکر و 1.5 گرم مخمر کیک ریختم تو ظرف بعد از 4 ساعت شروع به تولید گاز کرده حسابی.
    واقعا دستتون درد نکنه سایت عالی دارین.این سایت برای ایرانی ها یه معجزه تو زمینه شراب سازی هستش.  

  13. # Anonymous ناشناس

    ُسلام
    در درجه اول از سایتتون ممنونم چون فقط میشه گفت عالیه
    یه سوال داشتم از حضورتون
    من کمی پیش زمینه دارم از نحوه گذاشتن شراب
    ولی حالا برای اولین بار شراب سیب رو دارم تهیه می کنم
    در وهله اول سیب رو وسطش رو جدا کردم و مولینکس کردم و کامل ریز ریز خورد شد
    20 کیلو سیب رو به همین صورت انجام دادم
    قرص 300 میلی گرمی مخمر هم تهیه کردم و حول و حوش 6 گرم (18 قرص) با آب گرم و شکر و 200 گرم عسل بعد از فعال شدن مخمر بهش اضافه کردم
    حالا سوالی که دارم اینه

    آیا باید چند روز به همین حالت در فضایی که قرار دادم بی حرکت بمونه؟
    آیا لازمه هر چند روز یه بار درش رو باز کنم و به هم بزنم یا مواد رو له کنم که آب بیشتری آزاد کنه؟  

  14. # Anonymous ناشناس

    سلام به دوستان عزیزم...

    واسه شراب سیب نیاز نیست خیلی به خودتون زحمت بدین و امار و ارقام دقیق رو رعایت کنید این روشی که میگم دردسر خیلی کمتری داره

    دل سیب که شامل هسته اش میشه و چوب سر سیب رو دربیارین و چارقاچش کنید بعد که این کار و کردید بوسیله یه ابمیوه گیر یا همزن یه هر وسیله ی تمیزی که بتونه لهش کنه یا ابش رو بگیره توی بشکه مورد نزر میزاید و به اندازه یه وجب باید بین سر بشکه و محتوا فاصله باشه..بعد از یک ماه بوسیله صافی یا جوراب زنونه میتونید ابش رو بگیرید..نیازی به مخمر و شکر هم نیست..  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است