یکی از شرابهای فانتزی و دارای طعم و رنگ بسیار مشخصی است. این شراب نیاز به 9 ماه آمیزه (خواباندن) دارد. قبل از شروع به فرهنگ واژه ها و برای درک کامل چزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید. این دستورالعمل برای تهیه 5 لیتر شراب گیلاس است.
مواد لازم:
گیلاس تازه و کاملا رسیده 2.750 کیلوگرم
شکر 1.5 کیلوگرم
آب حدود چهار لیتر
مخمر پنج گرم
ابزار لازم:
دیگ 8 لیتری ، کیسه صافی یا توری ریز ، شیشه تخمیر 5 لیتری ، دستکش یکبار مصرف ، تشت یا لگن ، لوله سیفون ، قفل هوا ، همزن .
طرز تهیه:
گیلاس را چوبگیری کرده و بشوئید. تمام ابزار مصرفی را شسته ، ضدعفونی کرده و بگذارید خشک شود.
درون تشت یا لگن بریزید و با کمک دستکش و فشار کف دست تا حد امکان هسته گیری و له کنید دقت کنید به هسته صدمه وارد نشود و نشکند.
آب را بجوش آورید ، روی گیلاس ریخته و هم بزنید ، روی آنرا بپوشانید ، بگذارید تا 48 ساعت در محیطی گرم بماند.
با استفاده از کیسه صافی عصاره گیلاس را بگیرید.
عصاره حاصل را درون دیگ پخت ریخته و حرارت دهید تا بجوش آید ، شکر را اضافه کنید تا حل شود. بگذارید خنک شود.
مخمر را با 2 ق.غ. شکر در لیوان آب حل تا فعال شود ، با عصاره گیلاس بدرون بشکه تخمیر بریزید و هم بزنید ، حجم شیشه تخمیر را تا 5 لیتر برسانید (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد).
قفل هوا را نصب کنید.
بگذارید حداقل 14 روز در محلی با حرارت 21 تا 27 درجه سانتیگراد و بدور از نور بماند.
سه روز پس از زمانیکه از جوش افتاد آنرا فیلتر (تصفیه) کنید و بگذارید در بشکه تخمیر ثانوی و در محیطی با حرارت ثابت 21 درجه تا حدود سه ماه بماند یا آنکه کاملا صاف و ذرات معلق رسوب شود. قفل هوا فراموش نشود.
سیفون کرده و قدری دهان مزه کنید ، مطابق سلیقه خود قدری شکر یا آب لیموی تازه افشره اضافه کنید و بگذارید تا 15 روز دیگر در شیشه تخمیر بماند. قفل تخمیر فراموش نشود.
برچسبها: شراب, شراب فانتزی
با سلام
دستورالعمل فوق را اجرا کردم ولی بدون مرحله جوشاندن عصاره گیلاس. یعنی بدون جوشاندن، عصاره را در بشکه تخمیر قرار دادم و در دمای حدود 30 درجه به مدت 9 روز قرار دادم. در این نه روز تخمیر به خوبی انجام می شد پس از آن احساس کردم تخمیر متوقف شده بنابراین فیلتر کردم و در بشکه تخمیر ثانوی قرار دادم ولی احساس می کنم بوی سرکه زیاد شده... به نظرتون داره تبدیل به سرکه می شه؟ چه باید بکنم؟
سلام.جناب من دستور بالا رو انجام دادم،فقط 16 برابرش کردم.یع کم مزه سرکه میده .باید چی کار کنم؟
ضمن اینکه بعد همون چند روزی که گفتین بازش کردم تا فیلتر کنم،متوجه شدم.
ممنون
سلام مخمر رو از كجا بايد تهيه كنم؟
مخمر کیک شیرینی پزیها
مخمر کیک شیرینی پزیها
2.75 گیلاس ماست و 4 لیتر آب و 1.5 کیلو شکر میشود 8.5 کیلوگرم چطور در آخر ما باید آب اضافه کنیم تا حجم شیشه تخمیر به 5 لیتر برسد؟ ما که مواد اولیمون 8.5 کیلوست ... لطفا دقیقا مقدار آب را که روی گیلاس ها میریزیم و میزان آبی که بعد از جوشاندن می ماند را بگویید حدودا.ممنونم. مطالبتون واقعا گنگ هستند.
سلام اگه از مخمر اسفاده نکنیم مشکلی پیش نمیاد..ظرف مخصوص و قفل هوا از کجا تهیه کنیم
دوستان این کاملا اشتباهه اصلا باورنکنید کاملا اشتباهه
دوستان این کاملا اشتباهه اصلا باورنکنید کاملا اشتباهه
سلام راه سادتری وجود ندارد
دوست عزیز میشه روش صحیح رو شما بگید
اوکی
من این دستور رو 6 سال پیش اجرا کردم. خیلی دقیق با استفاده از لوازم آزمایشگاهی (ترازوی دقیق، پوشش هوای آزمایشگاهی و ...). نتیجه خیلی خوب شد. اخیرا بعد از 6 سال یک بطری رو مصرف کردم که خیلی خیلی عالی بود. بهترین و خوشخوراکترین شراب همهٔ عمرم. سپاس بیکران از انتهورا بابت دستور تهیههای بسیار دقیق و علمی.
اگه مثل انگور گیلاس هارو بریزیم توی یه بشکه مخمر بزنیم چه اتفاقی میفته
من الان ۱۳ کیلو گیلاس رو رخیتم توی بشکه مخمر زدم قفل هوا گذاشتم نزدیک یک هفته ولی تخمیر کند پیش میزه اب هم اضافه نکردم یعنی خراب میشه
یکی راهنمایی میکنه
من هم مانند شما انجام دادم و خیلی خوب داره تخمیر میشه در پایان کار شما را مطلع میسازم
سعی کن اب گیلاس رو خودت بگیری .شرکتی نخر چون شاید موادی بزنن کارت خراب بشه..حالا اینکه میگی تخمیر شده ولی بعد سرکه شده به احتمال زیاد داخل ظرف باکتری بوده چربی بوده در تماس با هوا بوده یا مخمر خراب شده یا روند تخمیر زیاد از حد بوده شرابت بریده
درسته اشتباه نیستیعنی این طوری هم میشه.روش هایه مختلفی هست.درست کردن شراب کار هر کسی نیست .وقت میخواد و دقت .
نه خراب نمیشه.ولی راه داره ممکنه اخرش به مشکل بخوری یا نتیجه خوب نشه..شراب درست کردن مهارت زیادی میخواد به هرکی هم نمیوفته
ای روش میشه شربت فقط
اگ شراب بخوای واس بریزی دبه و ولش کنی
سلام من میخام شراب گیلاس بگیرم چطوری باید دروست کنم
روش درست:
گیلاسها رو بدون اینکه بشوری در دبه میریزی.و چنگ میزنی تا له بشه.در دبه رو محکم میبندیم که هوا نکشه.بعد از ۱۰ روز در دبه رو باز میکنیم و به ازای هر ده کیلو گیلاس یک کیلو شور یا نبات اضافه میکنیم و مواد را بهم میزنیم تا گاز خارج بشه.اینکار رو روزی یکبار به مدت ۵ روز انجام میدیم.بعد مواد را با طوری صاف میکنبم و فقط آب گیلاس را در دبه میریزیم و درش را خوب میبندیم تا حداقل ۴۰ روز بماند.شراب آماده است.این چهل روز هر چقدر بیشتر باشه شرابتون بهتر میشه.
مخمر رو برای آبجو میزنن و برای شراب نیاز نیست.
آب نریزید چون موجب کپک میشه.
در هنگام نوشیدن مارم دعا کنید.
نوش جان....😎