شراب سرا


شراب گیلاس

یکی از شرابهای فانتزی و دارای طعم و رنگ بسیار مشخصی است. این شراب نیاز به 9 ماه آمیزه (خواباندن) دارد. قبل از شروع به فرهنگ واژه ها و برای درک کامل چزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید. این دستورالعمل برای تهیه 5 لیتر شراب گیلاس است.

مواد لازم:

گیلاس تازه و کاملا رسیده 2.750 کیلوگرم

شکر 1.5 کیلوگرم

آب حدود چهار لیتر

مخمر پنج گرم

ابزار لازم:

دیگ 8 لیتری ، کیسه صافی یا توری ریز ، شیشه تخمیر 5 لیتری ، دستکش یکبار مصرف ، تشت یا لگن ، لوله سیفون ، قفل هوا ، همزن .

طرز تهیه:

گیلاس را چوبگیری کرده و بشوئید. تمام ابزار مصرفی را شسته ، ضدعفونی کرده و بگذارید خشک شود.

درون تشت یا لگن بریزید و با کمک دستکش و فشار کف دست تا حد امکان هسته گیری و له کنید دقت کنید به هسته صدمه وارد نشود و نشکند.

آب را بجوش آورید ، روی گیلاس ریخته و هم بزنید ، روی آنرا بپوشانید ، بگذارید تا 48 ساعت در محیطی گرم بماند.

با استفاده از کیسه صافی عصاره گیلاس را بگیرید.

عصاره حاصل را درون دیگ پخت ریخته و حرارت دهید تا بجوش آید ، شکر را اضافه کنید تا حل شود. بگذارید خنک شود.

مخمر را با 2 ق.غ. شکر در لیوان آب حل تا فعال شود ، با عصاره گیلاس بدرون بشکه تخمیر بریزید و هم بزنید ، حجم شیشه تخمیر را تا 5 لیتر برسانید (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد).

قفل هوا را نصب کنید.

بگذارید حداقل 14 روز در محلی با حرارت 21 تا 27 درجه سانتیگراد و بدور از نور بماند.

سه روز پس از زمانیکه از جوش افتاد آنرا فیلتر (تصفیه) کنید و بگذارید در بشکه تخمیر ثانوی و در محیطی با حرارت ثابت 21 درجه تا حدود سه ماه بماند یا آنکه کاملا صاف و ذرات معلق رسوب شود. قفل هوا فراموش نشود.

سیفون کرده و قدری دهان مزه کنید ، مطابق سلیقه خود قدری شکر یا آب لیموی تازه افشره اضافه کنید و بگذارید تا 15 روز دیگر در شیشه تخمیر بماند. قفل تخمیر فراموش نشود.

درون شیشه سیفون کرده و به شیشه های تیره رنگ منتقل ، چوب پنبه و در صورت لزوم موم اندود کنید. در مکانی خنک و ناریک بطور خوابیده نگهداری (آمیزه) کنید. پس از 6 ماه آمیزه قابل مصرف است.

برچسب‌ها: ,

6 Responses to “شراب گیلاس”

  1. # Anonymous ناشناس

    با سلام
    دستورالعمل فوق را اجرا کردم ولی بدون مرحله جوشاندن عصاره گیلاس. یعنی بدون جوشاندن، عصاره را در بشکه تخمیر قرار دادم و در دمای حدود 30 درجه به مدت 9 روز قرار دادم. در این نه روز تخمیر به خوبی انجام می شد پس از آن احساس کردم تخمیر متوقف شده بنابراین فیلتر کردم و در بشکه تخمیر ثانوی قرار دادم ولی احساس می کنم بوی سرکه زیاد شده... به نظرتون داره تبدیل به سرکه می شه؟ چه باید بکنم؟  

  2. # Anonymous ناشناس

    سلام.جناب من دستور بالا رو انجام دادم،فقط 16 برابرش کردم.یع کم مزه سرکه میده .باید چی کار کنم؟
    ضمن اینکه بعد همون چند روزی که گفتین بازش کردم تا فیلتر کنم،متوجه شدم.
    ممنون
     

  3. # Blogger Unknown

    سلام مخمر رو از كجا بايد تهيه كنم؟  

  4. # Blogger Adel Lei

    مخمر کیک شیرینی پزیها  

  5. # Blogger Adel Lei

    مخمر کیک شیرینی پزیها  

  6. # Anonymous ناشناس

    2.75 گیلاس ماست و 4 لیتر آب و 1.5 کیلو شکر میشود 8.5 کیلوگرم چطور در آخر ما باید آب اضافه کنیم تا حجم شیشه تخمیر به 5 لیتر برسد؟ ما که مواد اولیمون 8.5 کیلوست ... لطفا دقیقا مقدار آب را که روی گیلاس ها میریزیم و میزان آبی که بعد از جوشاندن می ماند را بگویید حدودا.ممنونم. مطالبتون واقعا گنگ هستند.  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است