شراب سرا


شراب پرتقال

روش معمولی

موضوع بسیار مهم در تولید شراب پرتقال ، نارنگی ، کیوی و سایر میوه های با کمی طعم ترش آنست که میزان اسید آنها زیاد است و بهمین دلیل باید در بشکه شیشه ای یا خمره گلی لعابدار تخمیر شوند. برای تهیه 10 لیتر شراب به مواد زیر نیازمندیم.

مواد لازم:

5 کیلو پرتقال یا نارنگی کاملا رسیده و شیرین

1.4 کیلو شکر (شاید قدری بیشتر زیرا میزان آبسنجی اولیه باید 1.085 باشد)

7.5 لیتر آب

200 گرم کشمش (یا نیم کیلو انگور سفید له شده)

20 گرم دارچین

30 گرم مخمر

طرز تهیه:

آب و دارچین را در ظرفی بجوش آورید.

پوست میوه را کنده و با دقت لایه سفید را جدا و میوه را قاچ کرده و هسته میوه را با کمک دستکش و کارد نوک تیز خارج کنید.

میوه قاچ شده را همراه با کشمش یا انگور درون همزن برقی (مولینکس) ریخته و آنرا کاملا له کنید.

به بشکه تخمیر منتقل کنید.

شکر را به بشکه اضافه کرده و روی آن آب جوش مخلوط با دارچین را بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود.

درب بشکه را با پارچه ای بپوشانید و بگذارید خنک شده و هم حرارت محیط شود.

مخمر را فعال نموده و اضافه کنید.

قفل هوا را نصب و از روز سوم روزی یکبار آنرا هم بزنید.

پس از یکهفته با کمک کیسه آنرا صاف کنید.

آبسنجی کنید. 1.070 رقم مناسبی است و در صورت تمایل شکر اضافه کنید (به حسابگر تولید شراب رجوع کنید) و همبزنید.

به بشکه تمیز شده باز گردانید.

قفل هوا را نصب کرده و بمدت چهار ماه و ماهی یکبار شراب را سیفون کنید.

در ماه پنجم آنرا به شیشه منتقل ، چوب پنبه و در صورت لزوم موم اندود کنید.

این شراب پس از یکسال آمیزه در شیشه خوابیده و محیط خنک قابل مصرف است. خنک کرده و نوش جان کنید.

شراب پرتقال آنتیل

از قرنها پیش در جزایر آنتیل و مارتینیک شراب پرتقال تهیه میشود. این شراب با رنگ نارنجی طلایی و با درجه الکلی بالا (حدود 16 تا 18 درجه) و بنام وین دورانژ (Vin D’Orange) معروف است. این شراب نیاز به آمیزه ای حداقل یکساله داشته و حتما باید در بشکه شیشه ای یا خمره گلی لعابدار تهیه شود. تهیه این شراب در بشکه فلزی یا پلاستیکی تاثیر زیادی در رنگ و طعم و میزان الکل آن داشته و طعم و دهان مزه خوبی بخود نمیگیرد. علت این امر وجود مقادیر زیادی اسید اسکوربیک (ویتامین ث) در آب پرتقال و نمکهای اضافه کردنی است.

در این شراب از مخمر معمولی شراب استفاده و همچنین از مواد شیمیایی ویژه ای استفاده میشود.

ابتدا پوست پرتقال را گرفته و بگذارید تا دور روز در هوای آزاد بماند. پرتقال را نیمه کرده و با کمک دست و آب میوه گیر دستی مخصوص پرتقال و لیمو (نه با ماشین آب میوه گیری) آب پرتقال را گرفته و با کمک توری نازک صاف کنید. بجوشانید و بگذارید خنک شود. در خمره یا شیشه بریزید.

مواد لازم به ازاء هر لیتر آب پرتقال:

350 تا 400 گرم شکر خام (به حسابگر تولید شراب رجوع کنید)

5 گرم مخمر شراب (از مخمر نان میتوان استفاده نمود)

یک عدد قرص کامپدن

18 گرم فسفات آمونیوم

18 گرم سولفات منیزیوم

24 گرم فسفات کلسیم

طرز تهیه:

پس از خنک شدن آب پرتقال ، شکر را اضافه کرده همبزنید تا حل شود.

قبل از اضافه کردن با کمک هاون سایر مواد را نرم و بصورت پودر کنید ، درون بشکه یا خمره ریخته و هم بزنید.

حرارت محیط باید حدود 27 درجه بوده ، قفل هوا را نصب و معمولا پس از سه روز آثار تخمیر دیده میشود و معمولا بین دو تا سه هفته بعد تخمیر اولیه خاتمه میابد.

شراب خام را سیفون کرده و به همان بشکه تمیز شده باز گردانید .

قفل هوا را نصب و مرحله تخمیر باید تا حدود دو هفته دیگر طول بکشد یا تا زمانی که شراب کاملا صاف و شفاف شود.

با دقت سیفون و شیشه کنید. چوب پنبه و در صورت لزوم موم اندود کنید.

شیشه ها را محیطی تاریک و خنک خوابانده و یکسال بعد قابل استفاده است.

خنک کرده و نوش جان کنید.

برچسب‌ها: ,

5 Responses to “شراب پرتقال”

  1. # Anonymous ناشناس

    :))=))))))
    Asha ma Gozashtim . KhoB !!!
    Shishe . Bedone Ghofle Hava !!
    JatoN Khali 24 saat Nagozashte . shishe 100Tike shod Va terekidd :)))=0  

  2. # Anonymous ناشناس

    یه سوال داشتم و اونم اینکه 30 گرم مخمر برای 5 کیلو پرتغال زیاد نیست ؟ یعنی اگه من بخوام 20 کیلو نارنگی رو شراب کنم باید 120 گرم مخمر به محلولم تزریق کنم ؟ این خیلی زیاد نمیشه ؟
    ممنون میشم پاسخ بدید خیلی مهمه  

  3. # Anonymous سالار

    دوست عزیز ناشناس اشتباه تایپی بوده منظورشون 3 گرم مخمر شراب بوده البته من پیشنهاد می کنم اگه از مخمر نانوایی استفاده می کنید 6 گرم بریزید.  

  4. # Anonymous سالار

    دوست عزیز ناشناس ببخشید همین الان یک جایی خوندم که ساقی نوشته بودن دلیل استفاده زیاد از مخمر وجود مقدار زیاد اسید اسکوربیک در آب مرکبات است و برای بر طرف کردن قدرت این اسید است که فعالیت مخمر باید شدیدتر باشد!
    ای کاش ساقی عزیز بودن تا ما می تونستیم دوباره از تجربیاتشون استفاده کنیم  

  5. # Anonymous ناشناس

    سلام من يواشكي ميسازم و جاي خيلي كمي دارم اما خنكه_ميشه روش ساخت شراب بدون قفل و اب سنج و نحوه ي هوا گيري
    و چند ادويه
    را برام بگيد حد اكثر براي 1ليتر شراب
    چ كار كنم تا زود جا بيوفته
    ممنونم
    اگه امكانشه ايميل بديد
    Sasha.4444@yahoo.com  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است