شراب سرا


شراب خربزه

این شراب بسیار خوش طعم و خوشبو و دهان مزه بسیار مطبوعی دارد. تهیه آن آسان و میتوان آنرا برای مدت زیادی نگهداری نمود. رنگ این شراب زرد طلایی و از شراب های فانتزی است. از این شراب برای تهیه شامپاین نیز میتوان استفاده نمود. دستورالعمل زیر برای تولید 5 لیتر شراب است.

مواد لازم:

5 لیتر آب خربزه *

3 گرم مخمر

250 گرم عسل

250 گرم کشمش سفید بدون مواد رزینی

5 گرم بهار نارنج خشک

یک قاشق چای خوری وانیل ساییده

{یک گرم هل درسته – 5 گرم دارچین ساییده (هر دو اختیاری و یا میتوان بجای وانیل مصرف نمود)}

نصف لیوان آب مقطر

ابزار لازم:

یک عدد بشکه پلاستیک 5 لیتری (تخمیر اولیه)

یک عدد شیشه 5 لیتری (تخمیر نهایی)

آب سنج

قفل هوا

همزن

کیسه صافی متقال یا کرباس

دستکش یک بار مصرف

شیشه تیره رنگ با چوب پنبه نو

وقایع را یادداشت و برای اطلاعات بیشتر به جدول انتهورا و پرسش و پاسخ مراجعه کنید

طرز تهیه:

مخمر را با یک قاشق عسل در لیوان آب نیمه گرم کاملا حل کنید و بگذارید فعال شود.

کشمش را تمیز و داخل بشکه بریزید.

* خربزه باید کاملا شیرین و بهترین آن گرگاب اصفهان است. به مدت پنج ساعت خربزه را در مقابل نور آفتاب قرار دهید تا کاملا گرم شود. قبل از پاره کردن با آب روان بشویید. با پارچه تمیز خشک کرده و با کارد تمیز و به کمک دستکش تخمه و مایع لزج اطراف تخمه خربزه را جدا کرده و قاچ کرده و سپس آب بگیرید (از آب میوه گیری استفاده کنید و لازم است تفاله جدا شود) و بلافاصله وارد بشکه کنید.

آب را با عسل در ظرفی تمیز مخلوط و کاملا حل کنید.

مخمر فعال شده را با عسل و بهار نارنج و وانیل را در بشکه ریخته و حدود ده دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. (اگر از دارچین و هل استفاده میکنید آنرا داخل مخلوط کرده و هم بزنید)

آب سنجی کنید.

مراتب را یادداشت کنید.

درب بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

در مکانی با درجه حرارت بین 25-20 سانتیگراد دور از نور شدید و عبور جریان هوا قرار دهید.

از روز سوم روزی یکبار بشکه را هم بزنید.

...................

هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا تفاله نیمه ته نشین شود. معمولا بین 12 تا 18 روز طول میکشد.

با کمک کیسه پارچه ای شراب خام را صاف و به بشکه شیشه ای منتقل کنید.

آب سنجی و مرتب را یادداشت کنید.

قفل هوا را نصب کنید.

در محلی با درجه مطلوب (20 تا 25 درجه سانتیگراد) و تا زمانی که حباب هوا از قفل عبور میکند (معمولا حدود ده روز) نگهداری کنید.

دو روز پس از آنکه هیچگونه حبابی از قفل هوا خارج نشد و شراب رسوب کامل نمود ، در شیشه های از قبل تمیز و خشک شده ، با کمک میله هدایت ، سیفون کنید.

چوب پنبه ها را با فشار داخل دهانه شیشه ها کنید.

موم مذاب کنید.

.......................

در مکانی خنک و تاریک بطورت خوابیده یا واژگون نگهداری کنید. این شراب یکماه پس از شیشه کردن قابل مصرف است.

نوش جان

نوع دیگر تهیه این شراب تهیه از طالبی معطر شیرین یا سمسوری اصفهان است که آنهم بسیار معطر و دهان مزه استثنایی دارد.

برچسب‌ها:

5 Responses to “شراب خربزه”

  1. # Anonymous ناشناس

    سلام من طبق دستور عمل کردم ولی شراب بوی کندیدگی شدیدی میده فقط بجای عسل شکر ریختم لطفا راهنمایی بفرمایید  

  2. # Blogger Unknown

    من درست کردم ولی مزه ترش میده  

  3. # Anonymous ناشناس

    برای من هم همینطور
    آیا مال شما فقط ترش است و گیرایی دارا یعنی الکل داره یا بدون گیرایی؟  

  4. # Blogger Unknown

    سلام خربزه و عسل با هم مشکل نداره تو شراب  

  5. # Blogger Unknown

    سلام کشمش رو باید بعدازچند روز چنگ بزنیم یانه  

ارسال یک نظر

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است