شراب سرا


شراب موز

این شراب در اصل باید با گوشت و پوست موز تهیه شود ولی بدلایل تغییرات و تبدیلاتی که در چیدن میوه و رسیدن آن در انبارهای مخصوص انجام میشود ، چوست این گونه موز غیر قابل مصرف در شراب است. در موقف تهیه حتما موز را پوست کنده و فقط از میوه گوشتی استفاده کنید.

شراب موز شرابی مجلسی ، طلائی رنگ ، دهان مزه قوی ، معطر و از گروه شرابهای فانتزی است. این دستورالعمل برای تهیه پنج لیتر شراب تهیه شده و برای جا افتادن کامل به حدود یکسال آمیزه شدن (خواباندن) نیازمند است. از جدول انتهورا کمک بگیرید. به فرهنگ واژه ها و برای درک کامل جزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید. این دستورالعمل برای تقریبا 5 لیتر شراب میباشد.

مواد لازم:

موز 2 کیلوگرم

کشمش سبز 150 گرم

شکر یک کیلوگرم

لیمو یک عدد

پرتقال یک عدد

مخمر 5 گرم

آب چشمه حدود 5 لیتر

ابزار لازم:

شیشه یا بشکه 5 لیتری تخمیر

دستکش یکبار مصرف

قفل هوا

کیسه صافی از جنس متقال

لوله سیفون

دیگ 8 لیتری پخت ، کارد تیز ، تخته آشپزخانه ، رنده ، لگن یا تشت ، منبع حرارت.

طرز تهیه:

** ابتدا از تمیز و ضدعفونی بودن تمام ابزار مطمئن شوید.

موز را شسته و پوست بکنید (پوست را دور بریزید) ، بکمک دستکش و کارد و تخته گوشت موز را ساتوری (ساطوری) و کاملا ریز ریز و در صورت امکان له کنید.

کشمش را با کمک لبه تیز کارد روی همان تخته ساتوری و ریز ریز کنید.

پوست لیمو و پرتقال را رنده کنید (مُقَشَر کردن)، آب لیمو و پرتقال را بگیرید و در لیوانی بریزید.

موز ، کشمش و پوست مرکبات رنده شده را درون دیگ ریخته و حدود سه لیتر به آن آب اضافه کنید.

حرارت دهید ، همبزنید و بگذارید بمدت نیمساعت به آرامی بجوشد و قل ریز بزند.

از روی شعله بردارید و بگذارید خنک شود.

دو قاشق شکر را با مخمر و کمی آب نیمه گرم درون لیوانی هم بزنید تا کاملا حل و فعال شود.

بقیه شکر را در بشکه تخمیر ریخته و حدود یک لیتر آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود ، آب مرکبات را به آن اضافه کنید.

محتویات خنک شده دیگ را درون کیسه ریخته و بکمک دستکش تا حد امکان آنرا در لگن فشرده و عصاره آنرا بگیرید ، عصاره و مخمر فعال را درون بشکه ریخته ، در صورت لزوم آب اضافه کنید تا حجم آن به حدود پنج لیتر برسد (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد) ، کاملا هم بزنید.

قفل هوا را نصب کنید. در محیطی کم نور با 16 درجه سانتیگراد حرارت بصورت ثابت بمدت 4 هفته بگذارید تخمیر شود.

شراب حاصل را با کمک لوله پلاستیکی به آرامی سیفون کنید، بشکه تخمیر را بخوبی بشوئید و تمیز کنید ، شراب را دوباره به شیشه تخمیر دوم منتقل کنید.

قفل هوا را نصب و به همان محل با حرارت ثابت بازگردانید و بگذارید تا 8 هفته دیگر به آرامی ته نشین شود.

با دقت سیفون کرده ، شیشه کنید ، با چوب پنبه محکم کنید و در صورت لزوم موم اندود کنید. در محیطی خنک بصورت خوابیده یا واژگون نگهداری کنید.

این شراب برای آمیزه (جا افتادن کامل) نیاز به یکسال آرامش دارد.

برچسب‌ها: ,

9 Responses to “شراب موز”

  1. # Anonymous ناشناس

    با سلام و سپاس از وبلاک خوب و مفیدتان.

    لیموی که در این شراب باید استفاده شود لیمو شیرین است یا لیمو ترش؟  

  2. # Anonymous مسعود ک

    سلام.. من تازه با وبتون آشنا شدم.. و خیلی خوشم اومده ازش.. فقط چند تا سوال
    داش ساقی واسه این شراب موز.. نیاز به حسابگر شراب و جدول انتهورا هست؟
    و اینم مثله بقیه به این نیاز داره ک هر 3 روز از شراب تست بگیریم؟
    بعد منظور از مورب گذاشتن چیه؟ چه جوری بزارم؟  

  3. # Anonymous ناشناس

    سلام استاد.
    اقا دمت گررررررررررم بخدا دست درست خیلی عالی و کامل توضیح دادید .بخدا استادی برازنده شماست.استاد ی سوال.استاد لیمو ترش از این بزرگا یا از این فسقلیا؟
    ممنون از این همه تلاشتون.  

  4. # Anonymous ناشناس

    سلام طبق دستور شما عمل کردم ولی مزه تیزی داشتو زیاد خوشم نیومد.میشه عرقش رو بگیرم یان.ممنون  

  5. # Anonymous ناشناس

    سلام طبق دستور شما عمل کردم ولی مزه تیزی داشتو زیاد خوشم نیومد.میشه عرقش رو بگیرم یان.ممنون  

  6. # Anonymous ناشناس

    سلام طبق دستور شما عمل کردم ولی مزه تیزی داشتو زیاد خوشم نیومد.میشه عرقش رو بگیرم یان.ممنون  

  7. # Anonymous ناشناس

    قربونه هر چى ساقيه كه اينجا جمعن ! آقا دلمون براتون تنگ شده بخدا.  

  8. # Anonymous ناشناس

    سلام کا ولک مو تموم اینکارارو کردوم الان درصد الکولش حدود21%شده البته18ماه خوابوندمش بنظرت خوبه یا کمه ولک 50لیتره  

  9. # Anonymous ناشناس

    دمای 20 تا 25 درجه برا مرحله اولیه تخمیر شراب موز ممکنه چه مشکلاتی ایجاد کنه و شرایط برا دما اگه مساعد نباشه راهکار چیه؟  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است