این شراب در اصل باید با گوشت و پوست موز تهیه شود ولی بدلایل تغییرات و تبدیلاتی که در چیدن میوه و رسیدن آن در انبارهای مخصوص انجام میشود ، چوست این گونه موز غیر قابل مصرف در شراب است. در موقف تهیه حتما موز را پوست کنده و فقط از میوه گوشتی استفاده کنید.
شراب موز شرابی مجلسی ، طلائی رنگ ، دهان مزه قوی ، معطر و از گروه شرابهای فانتزی است. این دستورالعمل برای تهیه پنج لیتر شراب تهیه شده و برای جا افتادن کامل به حدود یکسال آمیزه شدن (خواباندن) نیازمند است. از جدول انتهورا کمک بگیرید. به فرهنگ واژه ها و برای درک کامل جزئیات به پرسش و پاسخ و چه کنم؟ مراجعه کنید. این دستورالعمل برای تقریبا 5 لیتر شراب میباشد.
مواد لازم:
موز 2 کیلوگرم
کشمش سبز 150 گرم
شکر یک کیلوگرم
لیمو یک عدد
پرتقال یک عدد
مخمر 5 گرم
آب چشمه حدود 5 لیتر
ابزار لازم:
شیشه یا بشکه 5 لیتری تخمیر
دستکش یکبار مصرف
کیسه صافی از جنس متقال
دیگ 8 لیتری پخت ، کارد تیز ، تخته آشپزخانه ، رنده ، لگن یا تشت ، منبع حرارت.
طرز تهیه:
** ابتدا از تمیز و ضدعفونی بودن تمام ابزار مطمئن شوید.
موز را شسته و پوست بکنید (پوست را دور بریزید) ، بکمک دستکش و کارد و تخته گوشت موز را ساتوری (ساطوری) و کاملا ریز ریز و در صورت امکان له کنید.
کشمش را با کمک لبه تیز کارد روی همان تخته ساتوری و ریز ریز کنید.
پوست لیمو و پرتقال را رنده کنید (مُقَشَر کردن)، آب لیمو و پرتقال را بگیرید و در لیوانی بریزید.
موز ، کشمش و پوست مرکبات رنده شده را درون دیگ ریخته و حدود سه لیتر به آن آب اضافه کنید.
حرارت دهید ، همبزنید و بگذارید بمدت نیمساعت به آرامی بجوشد و قل ریز بزند.
از روی شعله بردارید و بگذارید خنک شود.
دو قاشق شکر را با مخمر و کمی آب نیمه گرم درون لیوانی هم بزنید تا کاملا حل و فعال شود.
بقیه شکر را در بشکه تخمیر ریخته و حدود یک لیتر آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود ، آب مرکبات را به آن اضافه کنید.
محتویات خنک شده دیگ را درون کیسه ریخته و بکمک دستکش تا حد امکان آنرا در لگن فشرده و عصاره آنرا بگیرید ، عصاره و مخمر فعال را درون بشکه ریخته ، در صورت لزوم آب اضافه کنید تا حجم آن به حدود پنج لیتر برسد (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد) ، کاملا هم بزنید.
قفل هوا را نصب کنید. در محیطی کم نور با 16 درجه سانتیگراد حرارت بصورت ثابت بمدت 4 هفته بگذارید تخمیر شود.
شراب حاصل را با کمک لوله پلاستیکی به آرامی سیفون کنید، بشکه تخمیر را بخوبی بشوئید و تمیز کنید ، شراب را دوباره به شیشه تخمیر دوم منتقل کنید.
قفل هوا را نصب و به همان محل با حرارت ثابت بازگردانید و بگذارید تا 8 هفته دیگر به آرامی ته نشین شود.
با دقت سیفون کرده ، شیشه کنید ، با چوب پنبه محکم کنید و در صورت لزوم موم اندود کنید. در محیطی خنک بصورت خوابیده یا واژگون نگهداری کنید.
این شراب برای آمیزه (جا افتادن کامل) نیاز به یکسال آرامش دارد.
برچسبها: شراب, شراب فانتزی
با سلام و سپاس از وبلاک خوب و مفیدتان.
لیموی که در این شراب باید استفاده شود لیمو شیرین است یا لیمو ترش؟
سلام.. من تازه با وبتون آشنا شدم.. و خیلی خوشم اومده ازش.. فقط چند تا سوال
داش ساقی واسه این شراب موز.. نیاز به حسابگر شراب و جدول انتهورا هست؟
و اینم مثله بقیه به این نیاز داره ک هر 3 روز از شراب تست بگیریم؟
بعد منظور از مورب گذاشتن چیه؟ چه جوری بزارم؟
سلام استاد.
اقا دمت گررررررررررم بخدا دست درست خیلی عالی و کامل توضیح دادید .بخدا استادی برازنده شماست.استاد ی سوال.استاد لیمو ترش از این بزرگا یا از این فسقلیا؟
ممنون از این همه تلاشتون.
سلام طبق دستور شما عمل کردم ولی مزه تیزی داشتو زیاد خوشم نیومد.میشه عرقش رو بگیرم یان.ممنون
سلام طبق دستور شما عمل کردم ولی مزه تیزی داشتو زیاد خوشم نیومد.میشه عرقش رو بگیرم یان.ممنون
سلام طبق دستور شما عمل کردم ولی مزه تیزی داشتو زیاد خوشم نیومد.میشه عرقش رو بگیرم یان.ممنون
قربونه هر چى ساقيه كه اينجا جمعن ! آقا دلمون براتون تنگ شده بخدا.
سلام کا ولک مو تموم اینکارارو کردوم الان درصد الکولش حدود21%شده البته18ماه خوابوندمش بنظرت خوبه یا کمه ولک 50لیتره
دمای 20 تا 25 درجه برا مرحله اولیه تخمیر شراب موز ممکنه چه مشکلاتی ایجاد کنه و شرایط برا دما اگه مساعد نباشه راهکار چیه؟
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
کانال تلگرامی رهروان انتهورا..
R_antahoora@
منم همین سوالو دارم
سلام من شراب موز گرفتمولی الان ک صافش کردم مزه تیزی داره و بوی تیزی داره باید چیکارش کنم
لیمو شیرین و پرتقال شیرین یک عدد نداشتین می تونین 20گرم حلال نارنج بریزیم توش عالی میشه از عطاریها بگیرین .
لیمو شیرین و پرتقال شیرین یک عدد نداشتین می تونین 20گرم حلال نارنج بریزیم توش عالی میشه از عطاریها بگیرین .
لیمو ترش برای اسیدیته محِل تخمیر