این روش را ساده ترین نوع تهیه شراب خانگی میتوان نامید. در این روش سعی شده از آب انگور آماده و بازاری که در بطری یا پاکت عرضه میشود ، استفاده شود. هر چند توصیه میشود برای بار دوم از آب میوه تهیه شده در خانه استفاده کنید. قبل از شروع کار به این تصاویر مراجعه و تهیه شراب با آب میوه را قدم به قدم با کمک تصاویر دنبال کنید.
مواد لازم:
آب انگور حدود 5 لیتر (از آب انگوری استفاده کنید که مواد خارجی جهت نگهداری در دراز مدت نداشته و فقط آب انگور خالص باشد)
مخمر 2.5 تا 3 گرم (مخمر کیک و مخمر نان بهترین است)
شکر 2 قاشق غذا خوری
قرص کمپدن 2 عدد*
ابزار لازم:
دو شیشه 5 لیتری مطابق (ش- 1)
چوب پنبه سوراخ شده یا درپوش لاستیکی که معمولا همراه با شیشه است.
قفل تخمیر (ش- 2 ) - انواع قفل تخمیر 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5
قیف پلاستیکی
لوله پلاستیک شفاف برای سیفون کردن به قطر 8 تا 10 میلیمتر.
بطری تیره رنگ 7 عدد با چوب پنبه (به ازاء هر 700 سی سی به یک بطری نیاز دارید)
چگالی سنج برای تعیین میزان شیرینی آب انگور (ش- 3 ).
پس از تهیه ایزار و استرلیزه کردن آنها به مقدار 5 لیتر آب انگور قرمز و یا یک لیتر آب انگور تغلیظ شده و 4 لیتر آب خالص احتیاج دارید.
طرز تهیه شراب ساده خانگی:
الف – از انگور تغلیظ شده (شیره انگور)
ب – از آب انگور پاکتی یا شیشه ای
ا - ( الف ) یک لیتر آب انگور تغلیظ شده را در گالن شیشه ای بریزید. (ش- 4)
ب - سه لیتر آب معمولی به آن اضاقه کنید. (ش - 5)
ج – شکر ** را با آب گرم کاملا هم زده و حل کنید. ( ب ) اگر از آب انگور پاکتی یا شیشه ای استفاده میکنید باید از این مرحله شروع کنید زیرا نیازی به اضافه کردن آب ندارد. (ش- 6)
د - آب شکر را به محتویات شیشه اضافه کنید. (ش - 5 )
ه - مخمر (Yeast) را با کمی شکر مخلوط کرده هم بزنید و زمانی که فعال شد ، اضافه کنید. (ش - 7)
و - قفل هوا را تا نیمه آب کرده و داخل سر بطری (چوب پنبه ای یا لاستیکی ) فرو کرده و آنرا روی در بطری محکم کنید که هوا به داخل یا خارج از آن نشود. فضای بالای گالن باید حدود 5 سانتیمتر خالی باشد اگر بیشتر بود آنرا قبلا با آب معمولی به حدود 5 سانتیمتری گلوی گالن برسانید و اگر از آب انگور استفاده کرده اید فقط آب انگور اضافه کنید. (ش- 8)
ز - گالن را با دقت در محیط بسته ای که دارای درجه حرارت 21 تا 24 درجه سانتیگراد ( 70 تا 75 درجه فارنهایت) است بگذارید. اگر در محیط سردی زندگی میکنید با روش های مصنوعی باید درجه حرارت را ثابت نگهداشت مثلا گذاشتن در محلی که آبگرم کن در آن است یا حمام و یا گرمخانه. اگر حرارت محیط در نوسان باشد تخمیر خیلی کند صورت میپذیرد و یا اگر محیط خیلی سرد بود تخمیر کاملا متوقف میگردد. راه دیگر در محیط های سرد استفاده از غذا گرم کن الکتریکی توصیه میشود که برای گرم نگاهداشتن غذا از آن استفاده میگردد و گرم کنی است الکتریکی نظیر شکل بالا ( در زیر گالن ) و قادر به کنترل درجه حرارت هم در آن هستید. مصرف برق این دستگاه خیلی کم و حدود 10 وات در ساعت است.(ش - 9)
ح – هر سه روز یکبار با نظافت و دقت شراب در حال تخمیر را در لوله آزمایش ریخته و با آب سنج آزمایش کنید تا میزان شکر باقیمانده در گالن اصلی در کنترل شما باشد. با آن میتوانید کیفیت الکلی شراب را پیش بینی کنید.
(ش- 10)
هنوز در این موقعیت میتوان شکر اضافه نمود.
ت – پس از آنکه شراب از جوش افتاد ( مرحله تخمیر تمام شد ) قرص کمپدن را با ته قاشق خورد کرده و به شراب اضافه کنید. قفل تخمیر را مجددا آب کنید و دهانه شیشه ( گالن شیشه ای ) را دوباره ببندید و در جای خنکی برای چند روز دیگر بگذارید (15C / 60F) تا کاملا صاف و شراب شفافیت اصلی را نشان دهد. (ش- 11)
(اگر از گرم کن الکتریکی استفاده کرده اید آنرا خاموش کنید چون دیگر نیازی به آن نیست)
ی – پس از چند روز که شراب شفاف و رسوبات کاملا ته نشین شد مرحله انتقال به شیشه ( گالن ) دوم را انجام دهید. در این مرحله نیاز به همکاری شخص دیگری دارید که لوله را در شیشه بالائی بدون حرکت و ثابت نگهدارد.شیشه را به آهستگی و با دقت روی سطح بالاتری قرار دهید و بوسیله لوله پلاستیکی ( لوله سیفون ) شراب صاف شده را به شیشه پائینی ( دوم ) منتقل کنید.
برای انتقال نیاز به سیفون کردن دارید که با کمی مکیدن و بنا به خاصیت ظروف مرتبطه شراب به راحتی از لوله جاری خواهد شد. سریعا انتهای لوله را با انگشت مسدود و بلافاصله انتهای لوله آنرا در شیشه پائین قرار دهید. کاملا دقت کنید که انتهای لوله بالائی به رسوبات ته نشین شده ( دُرد شراب ) در شیشه تماس نیابد که رسوبات را منتقل خواهد نمود. رسوبات باقیمانده مصرف دیگری دارد که توضیح خواهم داد. (ش- 12 )
ک – حال شیشه دوم را بجای شیشه اولی و روی بلندی قرار داده ، بطری های شسته و خشک و آماده را در دسترس و عمل مکیدن را تکرار ولی این بار انتهای لوله را در قیف و قیف را در دهانه شیشه ها قرار دهید و بمحض اینکه شیشه در حال پر شدن است لوله را در دست کمی خم کنید ( تا کنید ) تا جریان و سیلان شراب به داخل شیشه متوقف شود. دهانه شیشه را تا فاصله 5 تا 7 سانتیمتری (2 تا دو نیم اینچ) خالی نگهدارید که نیاز به فرو کردن چوپ پنبه دارید. (ش - 13)
ل - شیشه ها را حتما چوپ پنبه و یا اگر شراب را برای مصرف در مدت کوتاهی میخواهید با تشتک اسکرو کنید. در جای تاریک و خنگ نگهداری کنید. (ش - 14)
م – با تبریک به شما ، اولین محصول شما آماده است. روی بطری شراب را برچسب بزنید و تاریخ بگذارید.
(ش - 15)
پیشنهاد میکنم دفتری را از همان ابتدا در دسترس داشته باشید و اعمال انجام شده را قدم به قدم یادداشت کنید یا در صفحه شرابسازی جدول انتهورا مستقیما وارد کنید.
اگر بعضی از کلمات نا مانوس و مشکل بنظر میرسد و برای اطلاعات کامل از تمام لغات مربوطه به فرهنگ واژه ها مراجعه کنید.
* قرص کمپدن جهت ضدعفونی و توقف تخمیر بکار میرود (فقط در صورتی مصرف کنید که آنرا در اختیار دارید. مصرف این قرص اجباری نیست)
** مقدار شکر را از بخش شراب سنجی جدول انتهورا بیابید.
تذکر: بیاد داشته باشید که از تمام میوه ها میتوان برای تهیه شراب استفاده نمود حتی هندوانه ولی برای شروع و یافتن تجربه کافی از ساده ترین که آب انگور آماده و بسته بندی شده است استفاده کنید.
اگر آب میوه گیری در اختیار دارید نیز میتوانید از انگور دانه شده (حبه) آب بگیرید.
اگر مایل به تهیه شراب قرمز هستید ، بهتر است از انگور سیاهتری استفاده کنید (شانی یا هر نوع انگور قرمز. هرچه رنگ انگور تیره تر باشد شراب تیره رنگ تر میشود).
برای آبگیری به حدود 5 کیلو انگور نیاز دارید. از شستن انگور جدا خودداری کنید و اگر احیانا دانه (حبه) آن خراب بود آنرا دور بریزید. در هنگام حبه کردن انگور از دستکش پلاستیکی استفاده کنید (مهم است) ……. در مورد تهیه شراب از آب میوه جات مختلف در آینده توضیحات مفصل داده خواهد شد.
فراموش نکنید کلیه لوازم را قبل از مصرف تمیز و ضد عفونی (استرلیزه) کرده و بگذارید کاملا خشک شوند.
برچسبها: شراب
با سلام و تشکر بابت تهیه این همه مطالب مفید و واقعا ناب
مدتهاست که وبلاگ شما رو پیگیری کردم الان موقعیتی دارم برای تهیه شراب و میخوام عینا طبق دستورالعملهای شما باشه اما در این قسمت توضیح دادین:
ت – پس از آنکه شراب از جوش افتاد ( مرحله تخمیر تمام شد ) قرص ها را با ته قاشق خورد کرده و به شراب اضافه کنید. قفل تخمیر را مجددا آب کنید و دهانه شیشه ( گالن شیشه ای ) را دوباره ببندید و در جای خنکی برای چند روز دیگر بگذارید (15C / 60F) تا کاملا صاف و شراب شفافیت اصلی را نشان دهد. (ش- 11)
اما متاسفانه منظور شما رو از اضافه کردن قرصها متوجه نمیشم، چندین بار مطلبتون رو خوندم اما اشاره ای به قرص ها که نوعشون چیه پیدا نکردم...
ممنون میشم که راهنماییم کنید.
با سلام
تشکر فراوان از محبت و دقت نظر شما. مقاله تصحیح و منتشر شد
موفق باشید
ساقی
با درود و خسته نباشید
من مقالات زیادی در زمینه تهیه شراب از آبمیوه های کاملا طبیعی انگور قرمز یا هموت سیاه مطالعه کردم ولی به هیچ وجه مقدار شکر را متوجه نمیشم در جایی به 600 تا 800 گرم شکر و در جایی دیگر به 2 قاشق غدا خوری اشاره میشود من با 2 قاشق شراب ریختم ولی نمیدونم درسته یا نه ؟ راهنمایی میخواستم با تشکر
سلام کسی میدونه این قرص کمپدن را از کجا میشه تهیه کرد من تهران هستم لطفا یکی راهنمایی کنه
seminoo@hotmail.com
ba salam va tashakkor az shoma
man ba abejo haye shisheiye ghadimi va shireye khorma test kardam
abejo ke aslan nashod va khorma mizane alkole an kam hodude 4-5 darsad ast
lotfan rahnamaii befarmaid
ba tashakkor
سلام
چطور می تونم قرص کمپدن تهیه کنم؟
ahmad_jafari666@yahoo.com
سلام به همه دوستان حرفه اي
من در مورد شراب هندوانه يه چيزي شنيدم كه ميخام با دوستان حرفه اي مشورت كنم.
يكي از دوستان ميگفت كه بهترين روش براي تهيه شراب هندونه اينه كه دور هندونه رو گچ بگيري و ولش كني بعد 40 روز گچ رو سوراخ كني و شراب رو خارج كني.....نظرتون چيه ؟؟؟؟
سلام ساقی جان و درود فراوان بر تو . حدود 2 ماه است که سایت شما جدول انتهورا را باز نمی کند و من برای اضافه کردن شکر به شراب به مشکل خوردم این ایمیل من است suffer_side@yahoo.com برایم جدول را ایمیل کنید یا سایت را تصحیح کنید با سپاس فراوان
در یک جمله: تو بهترینی
رضاشاه پهلوی هرروز ساعت 5 جوجه کباب با یک گیلاس کنیاک میخورد و شب هم از قبل از خواب یک گیلاس شراب قرمز میخورد و اگر خوابش نمی برد یک شراب سفید میخورد البته همه چیزش حتی تزیاکش به اندازه بود
با تشکر عاشق می
من شراب به روش خودم درست می کنم این روشهای شما جواب نمی ده روش صحیح رو به کاربران یاد بدید در مورد اب انگور پاکتی اینها مواد می خوره انگور را باید درسته بدون دم درون دبه ریخت
دوست گرامي با سپاس از شما من با ذكر منبع از مطالبتون ميتونم در يك صفحه فيسبوك ميتونم استفاده كنم ؟؟
(باده ناب) با همين نام در فيس بوك
با درود
من تمامی دستوراتی که شما در مورد تهیه این شراب فرمودیدی رو دنبال کردم اما در اول کار چگالی سنج نداشتم و کار رو بدون اون شروع کردم اما بعد از چند روز که شراب انداختم تهیه کردم و در روز پنجم وقتی آبسنجی کردم مقدارش رو یک نشون میداد که یعنی هیچ قندی نداره آیا باید شکر اضافه کنم؟در ضمن در مقاله هیچ اشاره ای که زمان تقریبی اتمام تخمیر کی هست نشده است؟
با تشکر
چرا بعضی شرابها کور میکنن ایا به خاطر تخمشونه یا چوبشون یا چیز دیگری لطفا توضیح بدید ممنون
من بعد اتمام جوش انگورها وقتی میخواستم تو بطری بریزم عسل ریختم ایا عسل ضرر داره ؟
درضمن کمی هم کپک روی شراب بود که بعد از یک هفته کپک کم شد من صاف کردم ایا این هم ضرر داره لطفا راهنمایی کنید
هیچ شرابی کور نمیکند حتی اگر همه انگورها را با خوشه له کنید و داخل دبه بریزید فقط شراب کمی مزه گس به خود میگیرد که تازه خیلیها آن را بیشتر میپسندند.آن چیزی که شما شنیدید مربوط به زمانی است که بخواهیم با عمل تقطیر عرق کشی کنیم
سلام
آقا من خوندم اگر شکر توی شراب از یه حدی بیشتر بشه متانول تولید میکنه،آیا این حرف درسته؟
من خواستم شراب ابلیمو درست کنم و بیست در صد اون رو شکر کردم
درود دوست گرامی
برای اولین بار میخواهم با انگور قرمز شراب درست کنم البته برای تست.بنده یک توضیح کوچک میدهم :
من مقداری(در حد 1 کیلوگرم)انگور قرمز میخرم و آنرا دانه دانه کرده و درون یک ظرف در بسته محکم میریزم.سپس مقداری شکر(یک قاشق غذا خوری)روی آن میریزم و بدور از نور نگهداری میکنم.پس از 3-4 روز دربش را آرام شل کرده که گازها خارج شوند.این عمل را تا چند روز انجام میدهم.سپس دربش را باز و انگورها را له میکنم و دربش را محکم می بندم.چند روزی به حال خودش رها میکنم و سپس صافش میکنم و مصرف میکنم.آیا این روش جواب میدهد ؟
چند سوال داشتم از شما
1-آیا ریختن شکر یا عسل باید انجام شود؟
2-در صورتی که درب دبه را باز نکنیم و گازها خارج نشود مشکلی پیش می آید؟
3-هم زدن انگورها با دست تمیز اشکال دارد یا اینکه حتما باید با چوب باشد؟اصلا هم زدن لازم است؟
سپاسگزارم از پاسخ شما
بدرود
مخمر یه موجود زندست در واقع یه تک یاخته که در غیاب هوا زندگی میکنه و اصطلاحا بی هوازی بهش میگن،خوراک مخمر گلوکزه و در واقع گلوکزو تبدیل به اتانول میکنه٫در صورتی که سلولز یا همون چوب به هر شکلش در دسترسش باشه به جای اتانول فرایند به سمت تولید متانول یا همون الکل صنعتی کور کننده پیش خاهد رفت٫و تفاوتی هم نداره که تقطیر بشه یا نشه٫باتقطیر فقط غلظتش بیشتر میشه٫ضمنا با روشهای ابتدایی تقطیر هم نمیشه اتانول و متانول موجود توی شرابو تفکیک کرد و نیاز به یه دیستیلیشن تاور مخصوص داره٫چون دمای تبخیر هر دونوع الکلی که گفتم نزدیک به همه٫همینطور دمای میعان بخاراتشون
ضمنا اینم اضافه کنم که خوراک مخمر گلوکزه و گلوکز یه قند مونو ساکارید هست٫یعنی تک مولکولی٫قند توی عسل گلوکزه٫و قند توی میوه ها فروکتوز٫ فروکتوز از نظر تعداد و ترکیب اتمهای مولکولی دقیقا فرمولش با گلوکز یکیه و فقط از نظر ساختار و طرز قرار گیری اتمها توی حالت فضایی متفاوته و فروکتوز به راحتی توی بدن و یا توی شراب به گلوکز تبدیل میشه و مصرف میشه ولی قندی که توی شکر ونبات و.... هست از نوع دی ساکارید هست یعنی دو مولکولی٫و هر مولکولش از چسبیدن یه گلوکز و یه فروکتوز ساخته شده و در واقع توی محیط ابی مولکولش شکسته میشه به سازنده هاش!
امیدوارم اطلاعاتم به یه انسان هم که شده کمکی بکنه
سخت بودکهههههههههههههه
جدول انتهورا دانلود نمیشه
سلام. میبخشید دو روزه که توی بشکه ی شصت کیلویی بیست کیلو انگور انداختم. الان کمی بوی ترش میاد ازش بیرون. مشکلی نداره؟ بعد میخواستم بدونم میشه چند روز دیگه دوباره چند کیلو انگور دیگه بریزم داخلش اضافش کنم؟
اقا من دستگاه چوب پنبه زن می خوام از کجا باید بگیرم ؟
دوستان عزیز من شرابم را بعد از سه ماه صاف کردم ,امکان تولید متلیک وجود داره؟ایا دانه انگور متیلیک تولید میکند؟
شراب تخمیر میشه نه تقطیر ، پس متانولی هم وجود نخواهد داشت. کسانی که میگن ممکنه الکل کور کننده تولید بشه قبل از هر گونه اظهاره نظر و گمراه کردن عموم کمی مطالعه کنند بد نیست .
خدمت عزیزانی که نگران تولید متانول یا همان الکل چوب داخل شراب هستند، صادقانه عرض میکنم متانول یا همان الکل چوب زمان تقطیر شراب یعنی زمانی که ما بخواهیم از شراب عرق بکشیم، تولید میشود آن هم زمانی اتفاق می افتد که مایع شراب بخوبی صاف نشده و همراه با چوب و دانه انگور داخل دیگ ریخته شود در غیر این صورت هیچ خطری متوجه ما نبوده و از این بابت مشکلی وجود ندارد
Sos
سلام میشه بمن کمک کنینـ. من حدود40لیتر شراب شاه توت درست کردم به روش خودم . اردیبهشت ریختم و اواخر تیرماه صاف کردم اما هنوز اثری از الکل توش نیست . البته عسل و مخمر و میخک و اضافه نکردم . یعنی نمیدونم چطوری اضافه کنم . میشه منو راهنمایی کنید . ایمیل هم بهتون زدم . ممنونم
دلیل اینکه در ساخت شراب از قرص کمپدن اسلفاده میکنید چیست؟
از این قرص جهت تخمیر استفاده میشود یعنی اگر در تهیه بعضی از شراب ها استفاده نگردد یعنی عمل تخمیر انجام نشده و عملا شما نمیتوانیدبه فرآورده نهایی یا همان شراب یدست بیاورید.
خیر . متابی سولفید پتاسیوم و یا همون قرص کمپدن ترکیبی فرار است که برای ضد عفونی کردن شراب قبل از تخمیر اولیه استفاده میشه. تخمیر فقط با حضور مخمر اتفاق می افتد. من به روش سنتی شراب درست می کنم و فقط از مخمر طبیعی روی پوست انگورکه پکتین نام داره استفاده می کنم.
سلام اگر مخمردرشراب شیره انگور زیاد شود چ اتفاقی میافتد؟
سلاممن شرابشیرهانگوردرستکردمولیچگالیسنجندارهچطوریمیتونمدرصدشیرینیوالکلامتوجهبشم؟
سلام .من ۵لیتر شراب انگور۶ساله دارم که الکل کمی داره و رنگش هم به نارنجی می زنه .میشه تقطیرش کنم و ازش عرق بگیرم .ممنون از شما
با سلام..
عزیزان علاقه مند به کانال تلگرامی ما مراجعه کنید.
R_antahoora@
سلام با "آب شکر هم میشه مشروب درست کرد؟
سلام میشه تو سطل پلاستیکی هم شراب بندازیم
فروشگاهای موادوتجهیزات پزشکی
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
با سلام به دوستان عزیز دوستان کسانی که میخوان شراب بگیرن و براشون مشکله پاکش کنن و چوباشو بگیرن هیچ مشکلی نداره ۱۰روز بندازین تو دبه درشو ببندین جاشو گرم کنین بعد ۱۰روز درشو باز کنین هر کدام از شاخه انگور رو دستت بگیری یک تکون بدی کامل میریزه و دیگه هیچ گونه چوب و اگرم چوب هم توش باشه ما هر سال درست کردیم هیچ جایه نگرانی نیست که بگی کورت میکنه والا ب خدا هیچی نمیکنه من هرسال درست کردم حتی بهش هیچ چیزی ازافه نکردم ن مخمل ن هیچ چیزه دیگه مزه شرابمم از همه نوع شراب خوشمزه تر بوده هر بشکه ۲۲۵لیتری فقط بهش ۵کیلو موز و ۲ کیلو عسل ازافه میکنم اونی که برا خودم بخوام مصرف کنم که درصد الکل به علت اینکه موز توش میره الکلش بالاتر میره دوستان اینم به این سادگیه دیگه نه قرص میخواد نه اب هوج میخواد نه دماسنج میخواد هیچی نمیخواد خودتونم نگران نکنین فقط و فقط جوری درش رو ببندی که هوا نکشه کپک بزنه و از ریختن انگوری که کپک داره حتی یک زره کوچیک خودداری کنین چون زحمتتون رو خراب میکنه و باعث میشه مزه شرابتون کامل خراب کنه فدا همه صاقیا دمتون گرم
خوبه نوشته واسه مبتدی این همه کسشعر میخواد اگه واسه حرفه اییا بود چی میشد والا ما شنیدیم نه مخمر نه عسل و شکر و کوفت و زهر مار و چوب پنبه و فقل هوا چه کوفتیه یارو با انگور و دبه شراب درست میکنه به این میگن مبتدی
اصل کاریا نریختی مخ مخمر
سلام من فقط انگور تازه رو با دستکش حبه میکنم و بعدش با دست یا دریل معمولی کاملا له میکنم و درش رو میبندم. بعد ده روز هم میزنم و باز درش رو میبندم. بعد ۲۱ روز باز میکنم اگه آب زلال اومده بود روی شراب، یکم عسل یا شیره انگور توش میریزم و میذارم ده روز دیگه بمونه. بعدشم شیشه میکنم و میزنم بر بدن. به همین سادگی. همیشه هم بهترین شراب رو میده