شراب سرا


شراب هندوانه

از شرابهای بسیار مطبوع و خوش طعم و بخصوص در ایام بهار بسیار دلچسب است. تهیه این شراب نیاز به سرعت عمل دارد و در صورت زیاد ماندن در معرض هوای آزاد ، طعم شراب خوب نمیشود. رنگ این شراب بستگی به رنگ هندوانه دارد و معمولا رُژه (قرمز کمرنگ) است.

مواد لازم:

پانزده لیتر آب هندوانه *

پنج گرم مخمر

هفتصد و پنجاه گرم عسل خوب

دو کیلو انگور سیاه رسیده

بیست و پنچ گرم بهار نارنج خشک

نصف لیوان آب مقطر

ابزار لازم:

یک عدد بشکه پلاستیک 20 لیتری (تخمیر اولیه)

یک عدد شیشه بیست لیتری (تخمیر نهایی)

آب سنج

قفل هوا

همزن

کیسه صافی متقال یا کرباس

دستکش یک بار مصرف

22 عدد شیشه تیره رنگ با چوب پنبه نو

دستگاه اسکرو برای کار گزاری چوب پنبه

وقایع را یادداشت و برای اطلاعات بیشتر به جدول انتهورا مراجعه کنید.

طرز تهیه:

مخمر را با یک قاشق عسل در لیوان آب نیمه گرم کاملا حل کنید و بگذارید فعال شود.

انگور را کاملا له کنید و داخل بشکه بریزید.

* هندوانه باید در دمای هوای محیط باشد و اگر قبلا در یخچال بوده بمدت سه یا چهار ساعت در حرارت محیط نگهدارید. هندوانه را قبل از پاره کردن با آب سرد بشویید. با پارچه تمیز خشک کرده و با کارد تمیز و بکمک دستکش هسته ها را جدا کرده و آب بگیرید (از آب میوه گیری استفاده کنید. لازم است تفاله هندوانه جدا شود. روش دیگر آنست که گوشت قرمز هندوانه را درون کیسه صافی ریخته ، دهانه آنرا بسته و با فشار دست یا پا در لگن بزرگی آبگیری کنیدو کیسه را کاملا بچلانید) و بلافاصله وارد بشکه کنید. سعی کنید فقط از قسمت قرمز هندوانه استفاده کنید.

مقداری از آب هندوانه را با عسل در ظرفی تمیز مخلوط و کاملا حل کنید.

مخمر فعال شده را با عسل حل شده و بهار نارنج در بشکه ریخته و حدود ده دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

آب سنجی کنید.

مراتب را یادداشت کنید.

درب بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

در مکانی با درجه حرارت بین 25-20 سانتیگراد دور از نور و عبور جریان هوا قرار دهید.

از روز سوم روزی یکبار بشکه را هم بزنید.

...................

هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا تفاله انگور ته نشین شود.

با کمک کیسه پارچه ای شراب خام را صاف و به بشکه شیشه ای منتقل کنید.

آب سنجی کنید.

قفل هوا را نصب کنید.

در محلی با درجه مطلوب (20 تا 25 درجه سانتیگراد) و تا زمانی که حباب هوا از قفل عبور میکند (معمولا حدود ده روز) نگهداری کنید.

دو روز پس از آنکه هیچگونه حبابی از قفل هوا خارج نشد ، در شیشه های از قبل تمیز و خشک شده ، با کمک میله هدایت ، سیفون کنید.

چوب پنبه ها را با فشار داخل دهانه شیشه ها کنید.

موم مذاب کنید.

.......................

در مکانی خنک و با زاویه ای که چوب پنبه زیر شراب بماند تا ایام عید نوروز نگهداری کنید.

این شراب مجلسی و با گز و سوهان عید نوروز همآهنگی شدید دارد. این شراب بصورت سرد سرو میشود.

نوش جان

برچسب‌ها:

6 Responses to “شراب هندوانه”

  1. # Anonymous htity

    سلام من دو روز پیش شراب هندوانه انداختم ولی از مخمر نان saf levure استفاده کردم بجای 5 گرم هم 8-9 گرم ریختم دما هم 28-31 است دو روز گدشته گاز از ان خارج می شد ولی امروز نه ، ان را هم زدم فعلا خبری از خروج گاز نیست چکار کنم دفعه اولم است لطفا سریع کمکم کنید  

  2. # Anonymous ناشناس

    با سلام
    در ایام خدمت سربازی در یزد تعدادی از همقطاران سربازم شراب هندوانه را در پشت بام همان آسایشگاه سپاه و از هندوانه سهمیه ناهار پادگان و در داخل خود هندوانه درست کرند،با سرنگی که از بهداری گرفتند مقداری الکل(یا مخمر نمی دانم)در هندوانه تزریق کردند و با آدامس سوراخ بوجود آمده را مسدود کردند(دقیق یادم نیست چه کار کردند) و حدود یک ماه در پشت بام گذاشتند آفتاب بخورد(جزییات کار یادم نیست)این شراب را در یکی از شب های پر ستاره کویر یزد شب قبل از پایان دوره و عزیمت به تهران با قاشق خوردیم از آن شراب و روش ساخت آن و دوستان سربازم جز خاطره یی به یادم نیست اگر چیزی راجع به ساخت شراب هندوانه با این روش میدانید توضیح بفرمایید که هنوز مستی آن شراب و خاطره آن شب از ذهنم پاک نشده
    با تشکر  

  3. # Anonymous ناشناس

    سلام
    من با مخلوط مساوي اتانول گندم و شربت البالوي طبيعي و مقدار 3برابر اب پرتقال دست ساز قاطي كردم با كمي عسل
    نظرتون چيه ؟
    نياز به راهنماي دارم_
    چه ادويه اي بزنم؟
    بهار نارنج خشك چطوره؟
    لطفا ايميل كنيد
    ممنونم
    Sasha.4444@yahoo.com  

  4. # Anonymous ناشناس

    سلام وجود انگور در شراب هندوانه لازمه ؟ اگه ریخته نشه چه تفاوتی ایجاد میشه ؟  

  5. # Blogger Unknown

    اب مقطرو چی کارش کنیم پس  

  6. # Blogger Unknown

    اب مقطرو چی کارش کنیم پس  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است