شراب سرا


شراب هویج

مقدمه: گیاه شناسان بر این باورند که زادگاه اصلی این سبزی غده ای افغانستان است و بطور وحشی میروئیده و بطور تصادفی یا بعنوان خوراک دام و بخصوص اسب به اروپا و سپس سراسر جهان راه یافته است. هویج اولیه آنگونه که از نوشته های رومی و یونانی بر میآید دارای پوسته خارجی برنگ بنفش ولی گوشت داخلی این ریشه برنگ پرتقالی بوده است. در اواخرقرن هفدهم توسط هلندی ها نمونه های گیاهی آن دستکاری و انواع مختلف امروزی هویج نتیجه آن تفحصات است. پژوهشگران موفق به تولید هویج هایی شدند که طول آن به نیم متر و وزن آن به دو کیلوگرم میرسید ودارای رنگی تیره ولی دارای شیرینی کمتری بود.

منظور از آن تحقیقات علمی – عملی آن بود که آنرا به مصرف خوراک گاوان شیرده برسانند تا بتوانند شیر زرد رنگ تولید کنند. از اواخر قرن هیجدهم ، از کروتین طبیعی هویج برای رنگ دادن به کره استفاده میشود و با استفاده از آن رنگ کره را بازاری پسند و موفق تر میکنند. هویج دارای مواد و املاح معدنی فراوان و انتی اکسیدان است و تقریبا با همه گونه ذائقه و حتی معده های حساس سازگار است. ایرلندیها بخاطر استفاده سیب زمینی بعنوان غذای اصلی ورود آنرا براحتی پذیرفتند و آنرا عسل زیر زمینی نامیدند.

برای اولین بار در طول جنگ داخلی آمریکا بدلایل کمبود مواد قندی از هویج بعنوان ماده اولیه تهیه شراب استفاده شد ولی قبل از آن تاریخ نوشته شده ای در مورد تهیه شراب هویج در دست نیست. از نظر تجاری هویج هرگز نتوانست جایگزین چغندر قند یا نیشکر برای تولید شکر شود. امروزه هویج جزئی از ملحقات اصلی خوراک روزانه اروپایی ها بصورت خام یا پخته است.

زردک ، هویج ، نرگسی ، ترب مشرقی و هویج وحشی از نامهایی است که در نقاط مختلف ایران بر این گیاه گذاشته اند. هویج دارای رنگهایی از سفید تا بنفش سیر بوده و کروتین ماده اصلی رنگی در هویج میباشد که توسط دستگاه گوارش انسان تبدیل به ویتامین آ میشود.

مقادیر داده شده زیر برای تهیه 5 لیتر شراب هویج است.

** پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب از ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. مطالعه فرهنگ واژه ها و برای درک کامل جزئیات ، مقالات پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را نیز فراموش نکنید.

شراب هویج ساده:

مواد لازم:

هویج 2 کیلوگرم

کشمش یا مویز 250 گرم

آب دو پرتقال

آب دو لیموترش

شکر 1.5 کیلو

مخمر نانوایی 5 گرم

آب 4 لیتر

طرز تهیه:

در دیگ تمیزی حدود سه لیتر آب را جوش آورید.

پوست پرتقال را رنده و خلال حاصل را در آبجوش بریزید.

هویج را شسته و رنده کرده و آنرا در دیگ ریخته و آب مرکبات و شکر را به آن اضافه کنید.

بگذارید فقط بمدت 10 دقیقه بطور ملایم بجوشد.

از روی حرارت بردارید و بگذارید با درب باز خنک شود. نگران رنگ مایع شراب نباشید.

مخمر را با دو قاشق شکر و مقداری آب در یک لیوان همزده و فعال کنید.

کشمش یا مویز را با کمک کارد و تخته آشپزخانه ریز کنید و درون بشکه تخمیر بریزید.

مخمر فعال شده را اضافه کرده و محتویات دیگ را درون بشکه بریزید و کاملا همبزنید.

قفل هوا را نصب کرده و بشکه را در محیط گرمی قرار دهید.

از روز سوم محتویات بشکه را روزی یکبار هم بزنید.

روز پانزدهم محتویات بشکه را با کمک کیسه کاملا صاف کنید.

یکبار دیگر مایع صاف شده را از جوراب نایلون زنانه عبور دهید تا کاملا صاف شود.

مایع حاصل را به بشکه تمیز و شسته شده باز گردانید.

قفل هوا را نصب و در محیط گرمی نگهداری کنید.

بگذارید تا سه هفته مرحله دوم تخمیر را گذرانده و مواد معلق رسوب کند.

شراب حاصل را با دقت درون شیشه سیفون کرده و چوب پنبه کنید بگذارید حداقل سه ماه آمیزه شود.

شراب رنجبیلی هویج:

مواد لازم:

هویج سه کیلوگرم

زنجفیل تازه 50 گرم (اگر زنجبیل تازه در اختیار نبود از 15 گرم زنجبیل خشک استفاده کنید)

آب دو پرتقال

آب دو لیموترش

مخمر نانوایی 5 گرم

شکر 1.5 کیلو گرم

آب حدود سه لیتر

طرز تهیه:

در این روش از آب هویج تازه استفاده میشود.

ابتدا زنجفیل را با کمک رنده آشپزخانه ریز کنید و درون دیگ بریزید. اگر از زنجبیل خشک استفاده میکنید آنرا ریز کرده و درون دیگ بریزید.

هویج را شسته و قطعه کرده و با کمک آبمیوه گیری ، آب بگیرید و مستقیما درون دیگ بریزید.

دیگ را روی شعله حرارت گذاشته بگذارید و حدود دو لیتر آب را اضافه کرده و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد. نگران تغییر رنگ آب هویج نباشید.

شکر را اضافه کنید و همبزنید تا حل شود.

از روی حرارت بردارید و با درب باز بگذارید خنک شود و آب مرکبات را اضافه کنید..

مخمر را با دو قاشق شکر و مقداری آب در لیوانی همزده و بگذارید فعال شود.

محتویات خنک شده دیگ را از کیسه صافی گذرانده و درون بشکه تخمیر بریزید.

مخمر فعال را اضافه کنید و همبزنید. اگر لازم بود به مایع آب اضافه کنید تا حجم به پنج لیتر برسد.

قفل هوا را نصب کرده و بگذارید تا حدود سه هفته یا تا زمانی که یکی دو روز از آخرین فعالیت قفل هوا گذشته است ، تخمیر ادامه یابد.

سیفون کرده و مایع را محددا به ظرف تخمیر مرحله دوم منتقل کرده و قفل هوا را نصب و بگذارید تا سه هفته تخمیر به آرامی انجام و رسوبات معلق ته نشین شود.

شراب حاصل را با دقت سیفون و به شیشه های تمیز منتقل و چوب پنبه کنید و بگذارید تا سه ماه یا بیشتر آمیزه شود.

این شراب دارای نوعی طعم تیز و مزه خاص مخصوص زنجبیل است.

برچسب‌ها: ,

شراب انجیر

این شراب را بهتر است از میوه خشک تهیه نمود زیرا تشخیص سالم بودن میوه آسانتر است. بر اساس بعضی از باورها انجیر میوه ایست آسمانی ولی مسلما شراب آن زمینی است.

** پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب از ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.

دستورالعمل این شراب برای پنج لیتر شراب تهیه شده است. رنگ این شراب زرد طلایی و غلیظ خواهد شد.

مواد لازم:

انجیر خشک یک کیلو (اگر از انجیر تازه استفاده میکنید ، حداقل سه برابر وزن انجیر خشک لازم است)

کشمش 150 گرم

شکر 700 گرم

لیمو ترش یک عدد

دارچین 3 گرم

پرتقال یک عدد

مخمر 5 گرم

آب جوشیده

طرز تهیه:

در هنگام خرید انجیر دقت زیادی کنید که انجیر سالم و بدون وجود حشرات باشد. انجیر را با دست نیمه کرده و داخل آنرا بازرسی و در صورت وجود نشانه حشرات آنرا دور بریزید. سر چوبی انجیر های سالم را جدا کرده و همراه با هر جسم خارجی دیگر از آن جدا نموده و دور بریزید. انجیر تمیز بدست آمده باید یک کیلو باشد.

در دیگی انجیر را ریخته و روی آن حدود سه لیتر آب جوش بریزید و بگذراید حداقل بمدت 24 ساعت با درب بسته در محلی گرم بماند تا انجیر کاملا نرم شود.

مخمر را با دو قاشق غذا خوری شکر و قدری آب در لیوان ریخته همبزنید و بگذارید فعال شود.

پوست پرتقال و لیمو را رنده کنید و همراه با آب لیمو و پرتقال و دارچین در دیگ کوچکی ریخته و حدود یک لیتر آب اضافه نموده و بگذارید 5 دقیقه بجوشد.

محتویات دیگ را از صافی ریزی عبور داده و دوباره روی شعله برگردانید.

کارامل کردن شکر: در ماهیتابه تمیزی نصف استکان (حدود 50 سی سی) آب بریزید. شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید و دایما همبزنید. ابتدا شکر حل شده و کم کم آب موجود بخار و رنگ شکر تغییر یافته و برنگ طلایی سیر یا قهوه ای روشن در میآید. شکر کارامل را از روی حرارت برداید و بگذارید قدری خنک شود. این کارامل قدری سفت خواهد شد.

شکر کارامل را به محتویات دیگ اضافه کرده ، همزده تا حل شود. از روی حرارت بردارید.

انجیر خیس خورده را با کمک دستکش یکبار مصرف و تا حد امکان له کنید و به ظرف تخمیر منتقل کنید.

کشمش را با کمک کارد ریز نموده و همرا با آب شکر کارامل و معطر شده بداخل بشکه بریزید.

مخمر فعال را اضافه کرده و همه محتویات بشکه را همبزنید.

قفل هوا را نصب نموده و از روز دوم ، روزانه یک یا دو بار محتویات بشکه را هم بزنید.

حرارت محیط تخمیر باید بین 24 تا 27 درجه باشد.

.......................

روز هشتم با کمک کیسه صافی محتویات بشکه تخمیر را صاف و مایع حاصل را درون بشکه تمیز تخمیر باز گردانید و میزان حجمی آنرا به پنج لیتر برسانید. از آبجوش خنک شده استفاده کنید.

قفل هوا را نصب نموده و بگذارید تا مدت 15 روز یا تا زمانی که قفل هوا از حرکت باز ایستد ، تخمیر ادامه یابد.

.......................

شراب حاصل را سیفون کرده و به ظرف تخمیر تمیزی منتقل نموده و قفل هوا را نصب کنبد.

بگذارید تا حدود 25 روز یا تا زمانی که شراب انجیر کاملا شفاف شود در بشکه بماند.

شراب صاف شده را با کمک سیفون به شیشه های تمیز منتقل ، چوب پنبه نموده و موم اندود کنید.

این شراب بین 6 ماه تا 12 ماه باید در محلی بدون نور و خنک آمیزه شود.

برچسب‌ها: ,

شراب کیوی

کیوی میوه ای از سرزمین چین است و در زبان چینی نامهای مختلفی دارد. در نیمه اول قرن بیستم از طریق کشور زلاند نو به دنیای آزاد معرفی شد. مردم زلاند نو در هنگام ورود این میوه به کشورشان آنرا سفرس چینی مینامیدند ولی بدلایل تجاری نام آنرا ابتدا به هندوانه کوچولو و سپس به نام کیوی ، پرنده ای شناخته شده که سمبل آن کشور بود ، تغییر دادند. پس از آن در جهان آزاد به نام کیوی شناخته شد. برای اولین بار در ایران در مزرعه نمونه کشاورزی کرج و سپس جیرفت کاشته شد و اولین محصول آن در سال 1351 به تولید رسید.

توجه: اصولا تهیه شراب از میوه هایی که میزان اسید (در صد ترشی) آنها بالاست اغلب با مشکلاتی روبرو میشود که بدترین آن سرکه شدن شراب است. در هنگام تهیه شراب از چنین میوه هایی باید دقت فراوان نمود و استفاده از چگالی سنج برای تعیین میزان قند در مایع اولیه شراب توصیه میشود. این نوع شراب نیاز به محرک قوی برای تخمیر سریع دارد. برای رسیدن به چنین هدفی سه راه وجود دارد یا نوع مخمر را باید قوی انتخاب نمود (که در ایران مشکل است) و یا مقدار مخمر اولیه را افزایش داد و یا با مواد شیمیایی میزان اسید را خنثی و کاهش داد.

تهیه شراب از این میوه قدری مشکل است و از آن دسته شرابهایی است که حوصله ، دقت ، مهارت و هنر را با هم طلب میکند. بخاطر دستکاریهای در حین تولید ، باید از قرص کمپدن (متا بی سولفیت پتاسیم و میزان مصرف آن یک گرم در چهل لیتر شراب است.) جهت جلوگیری از قارچی شدن و کپک زدن و کنترل تخمیر استفاده نمود. هر چند اگر اصول نظافت و ضدعفونی رعایت شود امکان تهیه آن هست ولی دقت زیادی را باید بکار برد تا محیط تخمیر آلوده نشود. طعم شراب این میوه بین تقریبا طعم موز و خربوزه را داراست. این میوه در ابتدا به رنگ سبز و با طعمی ترش و سپس به رنگ قهوه ای و با طعمی شیرین تر تغییر میبابد.

در زیر دو نمونه طرز تهیه این شراب آورده میشود که شراب نمونه دوم آسانتر بنظر میرسد و هر دو برای تهیه حدود 5 لیتر شراب است. شراب کیوی نیاز به یکسال وقت برای جا افتادن (آمیزه) دارد.

** نویسنده را باور بر اینست که دوستان عزیز پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب از ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، آمیزه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکرده و نیازی به توضیح واضحات نخواهد بود.

شراب کیوی سبز

مواد لازم:

کیوی سبز 2 کیلو گرم

شکر 1 کیلو گرم

آب جوش خنک شده 4 لیتر

کشمش طبیعی 200 گرم (کشمش یا مویزی که برای نگهداری به آن مواد شیمیایی اضافه نشده است)

مخمر کیک 10 گرم (استفاده از مخمر آبجو توصیه نمیشود)

آب پرتقال تازه 2 ق. غ

متا بی سولفیت پتاسیم 0.01 گرم (قرص کمپدن ¼ قرص)

ابزار لازم:

بشکه 10 لیتری دهانه دار

بشکه 5 لیتری

قفل تخمیر

رفراکتومتر یا آبسنج و لوله آزمایش

تخته و چاقوی تیز

دیگ و شعله حرارت

دستکش یکبار مصرف

جوراب نایلون زنانه

نخ پلاستیکی کلفت ماهیگیری حدود یک متر

طرز تهیه:

ابزار خود را کاملا شسته و ضدعفونی کنید.

کیوی را شسته و بگذارید خشک شود.

دستکش را بدست کرده و کیوی را با کارد تیز پوست بگیرید.

مخمر را با نصف لیوان از آبجوش خنک شده و دو قاشق شکر مخلوط کرده و همبزنید و بکناری بگذارید.

جوراب نایلون زنانه را وارد بشکه تخمیر و لبه آنرا دور دهانه بشکه با کمک نخ ماهیگیری مهار و محکم کنید.

تمام گوشت میوه همراه با کشمش را با کارد ریز ریز و درون جوراب نایلون بریزید و سر آنرا با نخ ماهیگیری کلفتی گره بزنید. این نخ باید حداقل نیم متر از سر کیسه ساخته شده از جورا ب بلندتر باشد.

جوراب را به آرامی به درون بشکه تخمیر اولیه رها کنید. دقت کنید که در اثر فشار یا ضربه سوراخ نشود.

تا آنجا که ممکن است با فشار کف دست به جوراب محتوی کیوی آنرا درون بشکه له کنید تا آب میوه خارج شود. میتوانید این عمل را قبل از ریختن میوه به داخل جوراب با فشار دست انجام داده و کیوی را له کرده و درون جوراب بریزید.

آب را جوش آورده و شکر را اضافه نموده و همبزنید تا کاملا حل شود. تا زمانی که با تماس دست شما به بدنه دیگ احساس سوزش نکنید ، بگذارید خنک شود.

آب پرتقال را درون بشکه بریزید.

آب شکر گرم را به بشکه منتقل کنید و کمی آنرا هم بزنید.

درب بشکه را بسته و بگذارید تا خنک شود. گاهی با ملایمت فقط بشکه را از قسمت دسته آن بچرخانید.

زمانی که حرارت بشکه با محیط یک اندازه شد با پیپت مقداری از محتوی بشکه را خارج و با رفراکتومتر یا چگالی سنج میزان شیرینی را یافته و یادداشت کنید.

مخمر را اضافه کنید و با همان روش بالا هم بزنید. درب بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

روزی دو بار بشکه را بدون باز کردن درب آن هم بزنید. برای اینکار سر و ته بشکه را بین دو دست گرفته و با حرکتی دورانی ولی ملایم آنرا بچرخانید.

روز هفتم درب بشکه را باز کنید و به آرامی نخ سر جوراب را با کمک دستکش یکبار مصرف گرفته و آنرا بدور دهانه بشکه طوری گره بزنید که تمام جوراب از سطح مایع درون بشکه خارج بوده و میان بشکه آویزان باشد. دقت کنید که به جوراب فشار وارد نشود و فقط با فشار جاذبه مایع درون آن خارج شود.

درب بشکه را بسته و قفل هوا نصب باشد.

بگذارید حدود سه ساعت بهمین صورت بماند تا مایع درونی جوراب تا حد ممکن خارج شود. به جوراب فشار وارد نکنید.

با رفراکتومتر یا آبسنج میزان شیرینی را آزمایش کنید. با مقایسه با آزمایش قبل میزان تقریبی الکل را خواهید یافت.

زمانی که میزان شیرنی به حد 1.015 رسید ، قرص کمپدن را له کرده (یا پودر متا بی سولفیت پتاسیم) با مقداری از این شراب خام مخلوط و به بشکه تخمیر دوم منتقل کنید و کاملا هم بزنید.

قفل تخمیر را نصب کنید و بگذارید در مکانی خنک و تاریک بمدت سه ماه بماند.

قفل تخمیر را گاهی بازرسی کنید ولی نیازی به همزدن نیست.

پس از سه ماه شراب را سیفون و به بشکه تمیزی منتقل کنید.

قفل هوا را نصب و بگذارید سه ماه دیگر بماند.

پس از این مدت شراب شما دبش و کاملا زلال شده است به آرامی بدرون شیشه سیفون کنید. چوب پنبه کنید و موم اندود کنید. شش ماه بعد شراب شما آماده مصرف است. این شراب را تا سالها میتوان نگهداری نمود. در هنگام مصرف کاملا سرد کنید و .... نوش جان.

شراب کیوی طلایی

مواد لازم:

کیوی قهوه ای (رسیده) 2 کیلو گرم

شکر 700 گرم

آب جوش خنک شده 4 لیتر

کشمش طبیعی 200 گرم (کشمش یا مویزی که برای محافظت به آن مواد شیمیایی اضافه نشده است)

مخمر کیک 10 گرم (استفاده از مخمر آبجو توصیه نمیشود)

آب پرتقال تازه 4 ق. غ

متا بی سولفیت پتاسیم 0.01 گرم (قرص کمپدن ¼ قرص)

ابزار لازم:

بشکه 10 لیتری دهانه دار

بشکه 5 لیتری

قفل تخمیر

رفراکتومتر یا (چگالی سنج) آبسنج و لوله آزمایش

تخته و چاقوی تیز

دیگ و شعله حرارت

دستکش یکبار مصرف

جوراب نایلون زنانه

نخ پلاستیکی کلفت ماهیگیری حدود یک متر

طرز تهیه:

ابزار خود را کاملا شسته و ضدعفونی کنید.

کیوی را شسته و بگذارید خشک شود.

با کمک دستکش ، کیوی را با کارد تیز پوست بگیرید.

مخمر را با نصف لیوان از آبجوش خنک شده و دو قاشق شکر مخلوط کرده و همبزنید و بکناری بگذارید.

جوراب نایلون زنانه را وارد بشکه تخمیر و لبه آنرا دور دهانه بشکه با کمک نخ ماهیگیری مهار و محکم کنید.

تمام گوشت میوه همراه با کشمش را با کارد ریز ریز و درون جوراب نایلون بریزید و سر آنرا با نخ ماهیگیری گره بزنید. این نخ باید حداقل نیم متر از سر کیسه ساخته شده از جورا ب بلندتر باشد.

جوراب را به آرامی به درون بشکه تخمیر اولیه رها کنید. دقت کنید که در اثر فشار یا ضربه سوراخ نشود.

تا آنجا که ممکن است با فشار کف دست به جوراب محتوی کیوی آنرا درون بشکه له کنید تا آب میوه خارج شود. میتوانید این عمل را قبل از ریختن میوه به داخل جوراب با فشار دست انجام داده و کیوی را له کرده و درون جوراب بریزید.

آب را جوش آورده و شکر را اضافه نموده و همبزنید تا کاملا حل شود. تا زمانی که با تماس دست شما به بدنه دیگ احساس سوزش نکنید ، بگذارید خنک شود.

آب پرتقال را درون بشکه بریزید.

آب شکر گرم را به بشکه منتقل کنید و کمی آنرا هم بزنید.

درب بشکه را بسته و بگذارید تا خنک شود. گاهی با ملایمت فقط بشکه را از قسمت دسته آن بچرخانید.

زمانی که حرارت بشکه با محیط یک اندازه شد با پیپت مقداری از محتوی بشکه را خارج و با رفراکتومتر یا چگالی سنج میزان شیرینی را پیدا کنید. مقدار آنرا تا 1.110 تعدیل کرده و یادداشت کنید.

مخمر را اضافه کنید و با همان روش بالا هم بزنید. درب بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

روزی دو بار بشکه را بدون باز کردن درب آن هم بزنید. برای اینکار سر و ته بشکه را بین دو دست گرفته و با حرکتی دورانی ولی ملایم آنرا هم بزنید.

روز هفتم درب بشکه را باز کنید و به آرامی نخ سر جوراب را با کمک دستکش یکبار مصرف گرفته و آنرا بدور دهانه بشکه طوری گره بزنید که تمام جوراب از سطح مایع درون بشکه خارج بوده و میان بشکه آویزان باشد. دقت کنید که به جوراب فشار وارد نشود و فقط با فشار جاذبه مایع درون آن خارج شود.

درب بشکه را بسته و قفل هوا نصب باشد.

بگذارید حدود سه ساعت بهمین صورت بماند تا مایع درونی جوراب تا حد ممکن خارج شود. به جوراب فشار وارد نکنید.

با رفراکتومتر یا آبسنج میزان شیرینی را آزمایش کنید. با مقایسه با آزمایش قبل میزان تقریبی الکل را خواهید یافت.

زمانی که میزان شیرنی به حد 1.040 رسید ، قرص کمپدن را له کرده (یا پودر متا بی سولفیت پتاسیم) با مقداری از این شراب خام مخلوط و به بشکه تخمیر دوم منتقل کنید و کاملا هم بزنید.

قفل تخمیر را نصب کنید و بگذارید در مکانی خنک و تاریک بمدت سه ماه بماند.

قفل تخمیر را گاهی بازرسی کنید ولی نیازی به همزدن نیست.

پس از سه ماه شراب را سیفون و به بشکه تمیزی منتقل کنید.

قفل هوا را نصب و بگذارید سه ماه دیگر بماند.

پس از این مدت شراب شما دبش و کاملا زلال شده است به آرامی بدرون شیشه سیفون کنید. چوب پنبه و موم اندود کنید. پس از شش ماه آمیزه شراب شما آماده مصرف است. این شراب را تا سالها میتوان نگهداری نمود. در موقع مصرف کمی خنک باشد بهتر است. نوش جان

با تشکر فراوان از آفرین عزیز بخاطر کمک فراوان در مورد تهیه این مقاله.

برچسب‌ها: ,

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است