شراب سرا


شراب وَردا

در این دنیای بزرگ آنقدر میوه وجود دارد که برای نوشتن نام آنها باید کتاب نوشت. تولید بسیاری از میوه ها جنبه محلی دارند و بخاطر آب و هوا و جغرافیای محلی فقط در آن ناحیه قابلیت کاشت و داشت و برداشت است. با آنکه با پیشرفت علوم کشاورزی و امکانات مصنوعی ، تولید هر گونه میوه ای در هر نقطه جهان امکان پذیر است ولی مسایل اقتصادی مانع از آن است که میوه های خاص ولی رایج در نواحی حاره ای یا آمریکای جنوبی را در مکانهای دیگر کاشت و از طرف دیگر بسیاری از میوه ها بدلیل عدم استقبال بازار مصرفی مورد التفات جهانی قرار نگرفته است.

از طرف دیگر تقریبا میوه ای نمانده که دستورالعمل تهیه شراب آن در وبلاگ نوشته نشده باشد. نویسنده را باور بر آنست که برای میوه های باقیمانده بدلیل پیچیدگی تخمیر و نیاز به مواد کمکی لازم که تهیه آن در ایران ممکن نیست تا مدتی به شراب از انواع دیگری که فانتزی ولی امکان تهیه آنها هست روی آورده شود.

موطن گل رز کشور چین میباشد. این گیاه از طریق راه ابریشم به ایران و اروپا و سپس به سراسر جهان گسترش داده شد. همانگونه که لاله را در ایران سمبل شهدا نامیده اند در مسیحیت نیز گل سرخ سمبل شهداست ولی باعث نشده که این گل زیبا و معطر نمای عشق و زیبایی شناخته نشود. بیش از 100 تیره اصلی و هزاران تیره دستکاری شده دارد و از آن برای مصارف مختلف از جمله داروئی ، لوازم زیبایی و خوراکی استفاده میشود. گل سرخ ایرانی در زبان اوستایی وَردا نامیده میشود و شاید باور نکنید واژه رُز فارسی سره است. گلاب گیری و اسانس گیری گل سرخ از ایران به جهان عرضه شده است.

پیش از شروع مراحل مختلف تهیه هر گونه شراب از ضدعفونی کردن ، روش کلی تهیه شراب ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب، بشکه تخمیر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، همزن ، سیفون کردن ، شیشه کردن شراب ، شکر یا عسل ، انواع مخمر موجود در بازار ، فعال کردن مخمر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. مطالعه فرهنگ واژه ها و برای درک کامل جزئیات ، مقالات پرسش و پاسخ کمک موثری به دانسته های شما و چه کنم؟ مسایل زیادی را میتواند حل کند.

مواد لازم برای تهیه 5 لیتر شراب وردا:

120 گرم برگ گل سرخ تازه (برگ گل سرخ خشک برای این کار توصیه نمیشود)

120 گرم کشمش سبز (بدون ماده رزینی یا نگهدارنده)

50 گرم کشمش قرمز یا مویز

5.5 لیتر آب

1.1 کیلو شکر سفید

2 ق.غ. آبلیموی ترش

5 گرم مخمر

طرز تهیه:

ابتدا کشمش سبز را با کمک کارد و تخته آشپزخانه ریز کنید.

کشمش سبز ریز شده را با برگ گل سرخ تازه و آبلیمو و شکر در بشکه تخمیر ریخته و 3.5 لیتر آب جوش را روی آن بریزید.

با کمک همزن بلند حدود ده دقیقه در همان بشکه مخلوط را هم بزنید تا هم شکر حل شود و هم مقداری از برگ گل در زیر آب غوطه ور و حالت شادابی خود را از دست بدهد.

روی دهانه بشکه را با کیسه یا ورقه پلاستیک بپوشانید و با کمک ریسمان یا کش محکم کنید.

در محل گرمی تا مدت یکروز بگذارید بماند.

آبسنجی کنید. بهترین میزان 1.075 است.

کشمش قرمز یا مویز را اضافه کنید.

مخمر را فعال و به بشکه اضافه کنید.

2 لیتر آب جوشیده ولی خنک شده را اضافه کرده و کاملا همبزنید.

قفل هوا را نصب کرده و در محلی گرم ولی دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید.

بین 7 تا 10 روز (تا زمانی که قفل هوا از کار بیافتد ولی در هر صورت بیش از ده روز نشود) هر روز بمدت 5 دقیقه محتویات بشکه را همبزنید.

محتویات بشکه را صاف کرده و به بشکه تمیز برای تخمیر مرحله دوم انتقال دهید.

قفل هوا را نصب کنید.

بدون همزدن بگذارید 4 هفته بماند تا ذرات معلق رسوب کند.

قفل هوا را نصب کنید.

به بشکه تمیز دیگری سیفون کنید تا اثری از ذرات و رسوبات در شراب نماند.

قفل هوا را نصب کنید.

بدون همزدن بگذارید 4 هفته دیگر بماند.

شیشه کرده و چوب پنبه کنید.

این شراب آماده مصرف است. برای تجلی عطر شراب وردا در حرارت محیط اطاق سرو کنید.

از آنجا که بدلیل حرفه ای به مسافرتی حدود سه ماهه خواهم رفت ، لذا ممکن است در پاسخ به ایمایل یا نظرات دوستان وقفه ای طولانی پیش آید و از این بابت معذورم دارید.

برچسب‌ها: ,

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© شراب سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است